Hrvatska s pobjedom od tri gola razlike sigurna za polufinale

Hrvatska, Srbija, Katarina Zovko Ištuk, kauboji, Split, ludnica, Hrvatska, rukomet, Hrvatska, rukomet, rukometna reprezentacija hrvatske, pismo, kauboji, rukomet, Hrvatska, kauboji, Hrvatska, Francuska, Hrvatska, češka
U skupini I četiri reprezentacije bore se za dva mjesta u polufinalu, jednako kao i u skupini II gdje je Danska već osigurala nastup u nokaut fazi...

Skupina I

1. Francuska 8 - Francuzi su gotovo sigurni u prolaz dalje, vrlo je malo šanse da neće vidjeti polufinale. Svaka pobjeda i remi protiv Hrvatske osiguravaju im prvo mjesto u skupini, a i u slučaju poraza vjerojatni su putnici dalje. Jedini rasplet koji izbacuje Francusku iz polufinala je onaj u kojem Švedska pobjeđuje Norvešku, a Hrvatska Francusku s najmanje osam golova razlike. Svi drugi raspleti znače francuski put u polufinale.

2. Hrvatska 6 - Hrvatska će sigurno vidjeti polufinale ako svlada Francusku s tri ili više golova razlike i u tom slučaju nevažno joj je kako su odigrali Šveđani i Norvežani. Ako Švedska svlada Norvešku, Hrvatskoj će trebati upravo taj ishod. Znači plus tri ako zabije 22 ili manje golova ili plus dva ako zabije više od 22 gola. Ukoliko Švedska i Norveška remiziraju, Hrvatskoj za prolaz treba bilo kakva pobjeda. Ako Norveška svlada Švedsku, Hrvatska prolazi dalje već s remijem, a ako Norveška upiše pobjedu od točno četiri razlike i pritom zabije 31 ili manje golova, Hrvatska može i s porazom od Francuske do polufinala.

3. Švedska 6 - Kod Švedske je također dosta kombinacija. Ako Hrvatska pobijedi Francusku s golom razlike, Švedskoj je dovoljna pobjeda protiv Norveške. Ako Hrvatska remizira, Švedskoj je također za prolaz dovoljan remi. Ukoliko Hrvatska izgubi, Švedska može dalje s porazom do tri gola razlike. Svaki uvjerljiviji poraz Švedsku izbacuje iz igre za polufinale, kao što ju izbacuje i pobjeda Hrvatske protiv Francuske od dva/tri ili više golova razlike.

4. Norveška 4 - Ako Hrvatska ne izgubi od Francuske, Norveška neće vidjeti polufinale. Jedina šansa za prolaz joj je poraz Hrvatske i pobjeda protiv Švedske od najmanje pet golova razlike.

5. Bjelorusija, 6. Srbija - Nemaju šanse za ništa više od petog mjesta, a tko će biti peti, odlučit će međusobni dvoboj. Bjelorusima je dovoljan i remi da izbjegnu posljednju poziciju.

Skupina II

1. Danska 6 - Danci su prvi sudionik polufinala i u posljednjem kolu samo će odlučiti o tome hoće li u polufinale s prve ili druge pozicije. Ako ostanu neporaženi u susretu s Makedonijom, bit će prvoplasirani, a u slučaju poraza jedina opcija koja ih stavlja na drugo mjesto je pobjeda Češke protiv Slovenije i remi Španjolske i Njemačke.

2. Španjolska 4 - Pobjeda protiv Njemačke Španjolsku sigurno dovodi na drugo mjesto. Ako Španjolska i Njemačka remiziraju, da bi Aguinagalde i društvo prošli dalje, remijem mora završiti i dvoboj Slovenije i Češke. Pobjeda bilo koje reprezentacije značila bi oproštaj Španjolaca, kao što će znači i potencijalni poraz od Njemačke.

3. Njemačka 4 - Za Njemačku postoji samo jedan mogući rasplet prema kojem prolazi dalje, a to je pobjeda protiv Španjolske. U tom slučaju neće ovisiti o drugim rezultatima, a isto tako i ako ne pobijedi, neće imati nikakve šanse za prolaz, niti s remijem.

4. Češka 4 - Česi također imaju samo jedan mogući ishod koji im odgovara i to pobjeda protiv Slovenije uz remi Njemačke i Španjolske. Ako se ne ispune oba uvjeta, Česi neće vidjeti polufinale.

5. Slovenija 3 - Slovenija ima sličnu situaciju kao Češka i također mora upisati pobjedu u međusobnom dvoboju, a Njemačka i Španjolska moraju remizirati. Problem bi se mogao pojaviti ako se ova dva uvjeta ispune, a Makedonija svlada Dansku, u tom slučaju dalje bi išla Španjolska s gol razlikom +6 u tom krugu četiri reprezentacije s po pet bodova.

6. Makedonija 3 - Makedonci više nemaju šanse za prolaz.
Satnica posljednjeg kola

16:00 Slovenija - Češka
16:00 Srbija - Bjelorusija

18:15 Makedonija - Danska
18:15 Švedska - Norveška

20:30 Hrvatska - Francuska
20:30 Njemačka - Španjolska

sportnet.rtl.hr