Hrvatska - Italija 28-20

Hrvatska zemlja, italija
Nakon što je u petak pobijedila Crnu Goru sa 34-22, Hrvatska je u drugom dvoboju slavila protiv Italije sa 28-20.

Hrvatska je odlično ušla u susret i brzo je povela 3-0, a potom neobjašnjivo stala. Bili smo bez pravih rješenja pa su Talijani u 12. minuti uspjeli izjednačiti na 6-6. Hrvatska se potom odvojila na dva gola razlike, a u 'plusu' nas je držao Marin Šego koji je u prvih 20 minuta sakupio sedam obrana uz čak 50 posto obrana. Međutim, niti Šego nije uspio sve obraniti, pa je Italija u 26. minuti imala sjajnih 9-9. Na koncu možemo biti sretni što smo na poluvremenu imali barem jedan gol prednosti (11-10).

Nastavak susreta donio je nešto bolju igru hrvatske vrste. Nakon deset minuta igre u nastavku imali smo +5 (18-13), međutim uslijedio je novi pad i Italija je u zadnjih 10 minuta susreta ušla s minus dva (20-18). Završnica je ponovo pripala našim igračima. Serijom 4-0 pobjegli smo na +6 (24-18), a na koncu je završilo 28-20.

"Nisam zabrinut, mi smo se čuvali u ovoj utakmici. Za dva dana odlazimo u Njemačku i svi su pazili da se netko ne ozlijedi," kazao je izbornik Lino Červar koji će prije puta u Njemačku prekrižiti pet igrača.

Červar je naglasio kako je donio odluku o konačnoj listi putnika za SP.

"Donio sam odluku, ali poštujem igrače i oni će prvi saznati," naglasio je hrvatski strateg.

Najbolji igrač u hrvatskim redovima bio je Luka Stepančić sa sedam golova, a odlično su bili i vratari Filip Ivić sa 11 i Marin Šego sa sedam obrana. Damir Mandić je dodao pet, a Domagoj Duvnjak i Marin Šipić po tri gola. Kod Talijana najefikasniji su bili Andrea Carolo Parisini sa šest i Alessio Moretti sa četiri gola, dok je Domenico Ebner imao 10 obrana.

Uoči ove utakmice reprezentaciji je priključen Damir Bičanića, osvajač srebra na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine i Europskom prvenstvu u Austriji pet godina kasnije.

"Prije susreta s Italijom izbornik je obavio razgovor s Bičanićem te mu je objasnio svoja očekivanja i potrebu da se priključi suigračima u Poreču", poručili su iz HRS-a.

Hrvatsku prvi susret na svjetskom prvenstvu očekuje u petak, 11. siječnja u Munchenu protiv Islanda. Slijedi dan odmora, a potom ogledi protiv Japana (13. siječnja), Makedonije (14. siječnja) i Bahreina (16. siječnja). Posljednji susret u skupini B imat ćemo protiv Španjolske 17. siječnja.

 

REZULTATI

3. siječnja:
Crna Gora - Italija 32-24

4. siječnja:
Hrvatska - Crna Gora 34-22

5. siječnja:
Hrvatska - Italija 28-20

Poredak: Hrvatska 4, Crna Gora 2, Italija 0

(Hina)