Hrvatska bez polufinala

kauboji

U četvrtfinalu izabranici Slavka Goluže izgubili su od Poljske 24:22.

Hrvatska se nije uspjela plasirati u polufinale SP-a. Kauboji su se poskliznuli na najvažnijoj stepenici. Hrvatska je u prvom poluvremenu vodila samo dvije minute (od 3:2 do 4:3), a Poljaci su u dva navrata imali i po tri pogotka viška (9:6, 10:7). Hrvatska je u 28. minuti uspjela izjednačiti na 10:10, no završnica je pripala Poljacima te su na odmor otišli s prednošću 12:10.

Nastavak je donio furiozno otvaranje hrvatske vrste. Na vratima je priliku dobio Filip Ivić koji je vrlo brzo skupio četiri obrane, proradio je i Duvnjak postigavši tri gola i Hrvatska je serijom 6:1 došla do vodstva 16:13. Nažalost, Poljaci su pronašli izlaz iz mini-krize. Proradio je i vratar Szmal i u 50. minuti Poljaci su stigli do vodstva 19:18. Do posljednje tri minute minute i rezultata 22-22 igralo se gol za gol. Tada je Karačić promašio zicer, Szmal obranio udarac Duvnjaka, a Čupić izgubio loptu i Poljska je golovima Syprzak i Jurkiewicz stigli do pobjede.

Kod Hrvatske najučinkovitiji bili su Duvnjak i Zlatko Horvat sa po pet pogodaka te Marko Kopljar s četiri, a Poljake su predvodili Mariusz Jurkiewicz sa šest pogodaka i Andzej Rojewski sa četiri.

Hina