Hrvatice proigrale: 'pala' Crna Gora

Hrvatska, rukomet
U dvoboju 3. kola Europskog prvenstva hrvatske rukometašice su u danskom Aarhusu pobijedile Crnu Goru s 29:28 (13:12). Hrvatska tako u drugi krug natjecanja prenosi dva boda, kao i Crna Gora i Rusija. U drugom krugu idu u skupinu u kojoj su još domaćin Danska, Rumunjska i Španjolska, piše tportal.hr.

Dvoboj protiv Crne Gore izabranice Vladimira Canjuge su odigrale najbolje na ovom prvenstvu, no opet su u završnici skoro ispustile pobjedu. U 40. minuti Hrvatska je imal pet zgoditaka razlike (19:14), kao i u 44. (22:16), a Crnogorke su se praktički predale. No, nekoliko pogrešaka naših rukometašica vratile su Crnogorke u igru, pa dvije minute prije kraja Hrvatska ima minimalnih 27:26 i igračicu manje. Srećom, Franić je zabila za 28:26, a pobjednički zgoditak 26 sekundi prije kraja Andreja Penezić.

Kod Hrvatica su najbolje Andreja Penezić s 10, te Kristina Franić i Lidija Horvat s po pet zgoditaka, dok je Ivana Jelčić imala 11 obrana.Kod Crnogorki se samo pet igračica upisalo u strijelce, a najviše je dala Bojana Popović (11).

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić, Pušić, Milanović-Litre 3, Golubić 4, Penezić 10, Tatari , Horvat 5, Zebić 2, Gaće, Pavić, Šerić , Franić 5, Havić, Čović
CRNA GORA: Barjaktarević, Vukčević, Miljanić, Radičević 4, Jovanović 6, Bulatović 4, Kindl, Savić 3, Popović 11, Marković, Nikčević, Lazović, Mehmedović, Knežević