HRK Izviđač: Skauti uvezali šest pobjeda u pripremama

Izviđač Zrinjski
Skauti su naime prvo osvojili 26. izdanje memorijalnog turnira "Nebojša Parežanin - Pržo" u Karlovcu gdje su u polufinalu savladali domaći Karlovac sa 25:24, a u finalu slovensku Dobovu sa 25:20. Potom su tijekom priprema u Omišu odigrali tri utakmice, redom u Omišu, Kaštel Sučurcu i Splitu, a padali su Hrvatski Dragovoljac (33:28), Ribola Kaštela (33:25) i Split (30:25). Posljednju provjeru su imali u Metkoviću u petak kad su savladali domaći istoimeni tim sa 33:24. Osim Zagreba, sve druge utakmice su ciljano igrali u gostima.

- Prvo kolo gostujemo u Visokom i cilj nam je pripremiti se za tu utakmicu, kaže trener Silvio Ivandija.

Tako će Skauti i sljedeće zakazane pripremne utakmice igrati u gostima, u Cetinju protiv Lovćena (9. veljače), potom generalnu probu u Kaknju (17. veljače). Start Premijer lige je zakazan za 24./25. veljače.

- Zadovoljni smo s pripremama dosad jer smo odradili dosta toga dobrog. Igrali smo dobro čak i u ovom nekompletnom sastavu jer nam nedostaju Kristijan Jarak, Marko Vukić, a i David Mandić je imao problema s trbušnim zidom, pojašnjava Ivandija.

Zbog problema s kralježnicom Jarka, Izviđač je doveo Luku Vučića, krilo iz Metkovića.

- Imamo još tri tjedna i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti. Veliko osvježenje će nam biti Josip Šarac koji je vratio puni sjaj poslije duge stanke, a i dalje raste iz treninga u trening, ustvrdio je trener Skauta.

Ljubušaci su jesenski dio prvenstva u Premijer ligi zaključili na drugom mjestu, s jednim bodom zaostatka spram lidera Vogošće. Bez obzira na to, jedan su od glavnih favorita na titulu prvaka. Er.B.
Buntić još nije ništa odlučio

Posljednjih dana je dosta medija objavilo da se Denis Buntić vratio u Izviđač iako službene potvrde o tome nije bilo.

- Buntić je još uvijek naša želja, a na njemu je da odluči, međutim tu još ništa konkretno nije dogovoreno, kazao je Ivandija.

Buntić je trenutačno bez kluba, ali ne trenira ni sa Izviđačem i odluku o nastavku karijere će tek definitivno donijeti. Osim Izviđača, ima ponude i iz drugih zemalja i bogatijih klubova, tako da je otvoreno niz opcija. Izviđač je jesenas imao puno problema s pozicijom desnog vanjskog jer su ozlijeđeni bili Petar Bubalo i Mateo Rodin. Njih dvojica su se sad oporavila, a eventualnim dolaskom Buntića, Skauti bi već na proljeće upravo na toj poziciji mogli biti najsnažniji.

Dnevni list