HRK Izviđač: Skauti s novim snagama traže povratak na vrh bh. rukometa

HRK Izviđač, RK Maglaj, HRK Izviđač, HRK Izviđač, HRK Izviđač, hrk izviđač 2, rk sloga, HRK Izviđač, rk borac
... koji će imati zadatak vratiti Skaute na vrh kroz domaća natjecanja u kojima će klub nastupati ove godine.

Po planu priprema ekipa će uvodni dio odraditi u Ljubuškom, potom će od 6. do 14. kolovoza raditi na Kupresu. Slijede dva slobodna dana, pa odigravanje prijateljskih utakmica.

- Već 18. kolovoza bi trebali igrati prvu utakmicu, a trener Ivandija je tražio odigravanje ukupno sedam test susreta do 9. rujna, pojašnjava Nedan Zovak, voditelj muške ekipe Izviđača.

Skauti su ovoga ljeta ostali bez nekoliko igrača, klub su napustili Matej Hrstić (Zagreb), Ante Grbavac (Vaci KSE, Mađarska), Ratko Nikolić (Bosna S.) i Ivan Ereš. S druge strane kao pravo pojačanje u klub je stigao desni bek Petar Bubalo (povremeni bh. reprezentativac koji je nastupao i u Njemačkoj), a Izviđač će priliku pružiti i novim mladim i perspektivnim igračima koje su doveli u Ljubuški, a to su: desno krilo Stjepan Jozinović iz Žepča, juniorski reprezentativac, desni bek Ivo Mišković iz Nove Bile i golman Ivan Budalić iz Splita.

- Šest - sedam talentiranih igrača iz naše rukometne akademije će biti priključeno A timu pa očekujemo oko 25 igrača na pripremama, s tim da će nam na početku nedostajati David Mandić koji je bio na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom i vjerojatno će mu trebati malo odmora, priča Zovak.

Stručni stožer će definitivno biti kompletiran po dolasku trenera Ivandije koji će sam birati svoje pomoćnike. Jasno je, i to je već sam naglasio pri povratku u klub koji je uspješno vodio još i u natjecateljskim 2009./2010. i 2010./2011. godinama, da su ciljevi sami vrh bh. rukometa.

- Ambicije Izviđača su uvijek prvo mjesto. Imamo kostur ekipe iz prošle sezone pa uz one igrače koje smo doveli i još par pojačanja možemo to napraviti. A očekujemo još pojačanja na lijevom i srednjem beku, zaključio je Nedan Zovak. Er.B.

Ivandija kao najjači adut

Prošla sezona Izviđača je okončana neuspješno jer je momčad ostala bez trofeja u oba domaća natjecanja, prvenstvu i Kupu pa se klub odlučio zahvaliti treneru Zdenku Grbavcu za kojeg su ujedno najavili i novu ulogu. Skauti su u posljednjem kolu Lige 4 za prvaka ostali bez titule prvaka BiH, da bi potom bili poraženi i u finalu Kupa od Zrinjskog.

Za novog šefa struke je imenovan Silvio Ivandija koji je prošle sezone vodio najbolji hrvatski klub, Zagreb. Prethodno je, osim Izviđača, bio trener Osijeka, Medveščaka, Trsta, Karlovca, Međugorja, Varaždina, El Jaisha (Katar), a vodio je i mlađe dobne selekcije Hrvatske i Katara, a u ženskom rukometu Trešnjevku i Lokomotivu.

Samo dan poslije muške ekipe, u pripreme kreće i ženski sastav Izviđača koji će od ove sezone s klupe voditi Maja Prusina Bošnjak, dugogodišnja igračica i kapetanica ljubuških rukometašica.

Osim nje Izviđač je ovoga ljeta dobio i tri nove igračice, a to su: Dea Vuković, Marija Gudelj i Blaženka Pandža.

Dnevni list