HRK Izviđač: Nije lako s ovakvom stankom držati formu ekipe

HRK Izviđač, seha liga, HRK Izviđač
Naš predstavnik u regionalnoj ligi je u stanci od preko mjesec dana igranja natjecateljskih utakmica jer su im sljedeći izazov dvije utakmice finala Kupa BiH (1. i 8. svibnja), dok završnica prvenstva Premijer lige počinje 18. svibnja.

- To je veliki period neigranja, a nije nimalo lako ni zato što smo okruženi ekipama koje igraju svoje lige, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj. Nema prostora za odigrati prijateljske utakmice, ali što je tu je, spremamo se koliko možemo. Nastojimo biti što spremniji, kaže trener Skauta Mario Bjeliš.

U ovoj fazi su odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu sa Zrinjskim.

- To nije dovoljno za ono što planiramo, ali teško je pronaći protivnika. Imali smo neke dogovorene utakmice pa se promijenio raspored i to je otpalo. Radimo na uigravanju kroz trening. Sigurno da nije ugodno s ovakvom pauzom držati ekipu u formi.

To nije jedina neugodnost po Izviđač ove sezone. Ekipa je prošla brojne promjene prethodnog ljeta, a onda se ista tendencija nastavila i kroz sezonu.

- Klub je prvo ostao bez deset igrača od prošle sezone i svi su mislili da ćemo biti "kanta za nabijanje". Onda smo tijekom prvenstva ostali iz različitih razloga bez pet - šest igrača koji su trebali biti nositelji ekipe. Imali smo velike promjene, ali to nadopunjujemo igračima iz Izviđačeve akademije koja je sreća ovog kluba, ističe Bjeliš.

Skauti brane titulu prvaka BiH iz prošle sezone, ali im uz postojeći kadar nije moguće postavljati nikakve imperative.

- Na ove igrače neću dozvoliti nikakav pritisak, oni samo moraju dati svoj maksimum pa ćemo vidjeti za što je to dovoljno. Ako nas netko pobijediti, mi ćemo im čestitati. Idemo utakmicu po utakmicu. Ima boljih od nas, kvalitetnijih i iskusnijih, ali mi možemo svakoga pobijediti. I prije polufinala s Vogošćom su nas svi otpisali, ali smo pokazali da možemo igrati sa svakim. Da bi to i napravili moramo biti na maksimumu od prvog do zadnjeg. Probat ćemo sve odlaske igrača nadoknaditi mladošću i brzinom, rekao je Mario Bjeliš. Er.B

Dnevni list