HMRK Zrinjski u elitnom društvu 60 europskih rukometnih klubova

HMRK Zrinjski
Da Mostarci mogu biti ozbiljan suparnik svakoj ekipi, pokazala je uvjerljiva pobjeda u Ljubuškom protiv RK Izviđač CO, prošlogodišnjeg predstavnika BiH u SEHA Ligi.

Rukometaši Zrinjskog su nakon ispadanja Konjuha i Vogošće u trećem krugu natjecanja te prijevremenim odustajanjem ostalih momčadi od nastupa u EHF Cupu, ostali jedini bosanskohercegovački predstavnik koji će pokušati poboljšati koeficijent domaćeg rukometa u europskim okvirima.

Iako se radi o trećem jakosnom rukometnom natjecanju u Europi, ne treba zaboraviti da primjerice prošlogodišnji osvajač, portugalski Sporting, ove godine igra najelitnije natjecanje - Ligu prvaka.

U utorak će se u 11:00 u Beču održati ždrijeb osmine finala EHF Challenge Cupa te ždrijeb grupne faze EHF Cupa. HMRK Zrinjski time će se naći u bubnju s po 16 ekipa za oba natjecanja koje će prezimiti u Europi uz 28 ekipa koje se trenutno natječu u Ligi prvaka. Vrijedi napomenuti kako će na ždrijebu u Beču biti po prvima puta prisutan i tajnik HMRK Zrinjski, Filip Garmaz.

Potencijalni protivnici HMRK Zrinjski:
AEK Athens (GRE)
IBV Vestmannaeyjar (ISL)
HC Berchem (LUX)
FyllingenBergen (NOR)
AM Madeira Andebol SAD (POR)
AHC Potaissa Turda (ROU)
Dynamo-Victor (RUS)
SKIF Krasnodar (RUS)