FOTO  HMRK Zrinjski spreman za Final4 Kupa BiH i rukometni spektakl u Mostaru

HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski, KUP BIH
Uz Zrinjski, sudjelovat će još RK Izviđač CO, RK Borac m:tel te RK Maglaj. Na današnjoj press konferenciji, ispred Organizacijskog odbora, medijima su se obratili Branislav Stojkić i Marko Boras.

„Po prvi put u povijesti će ekipe biti smještene u Rukometni kamp koji će biti na Buni u Relax Outdoor Centru. Na taj način smo svim ekipama osigurali smještaj i hranu od petka pa do zadnjeg dana natjecanja. Nažalost, zbog situacije u Savezu, odluka o domaćinu je došla kasno, ali se to sigurno neće osjetiti na organizaciji. Bit će to najveći sportski događaj u Mostaru ove godine. Iako je dvorana takva-kakva je, mi ćemo napraviti najbolje što možemo da uvjeti budu savršeni za sportaše i publiku. Ovim putem ponovno apeliramo da je Mostaru hitno potrebna dvorana i da se ovakvi događaji ne smiju održavati u školskim dvoranama."

Kup će po prvi put dobiti i svoj vizualni identitet: „Užarena lopta s plamenom predstavlja žar hercegovačkog kamena te naš temperament i ljubav prema ovom sportu. Gledali smo prijašnje organizacije Final4 Kupa BiH i sa sigurnošću možemo reći da će ovo biti najbolje organizirani do sada. Možda Banja Luka i Ljubuški imaju oblje dvorane, ali će se dvorana na Bijelom Brijegu tako urediti da će biti neprepoznatljiva. HMRK Zrinjski je u cijeloj sezoni prednjačio kada su u pitanju mediji, izvještaji i društvene mreže te ćemo tu praksu prenijeti i na Final4 Kupa BiH", naveo je Boras te dodao: „Susreti će biti otigrani u subotu i nedjelju. Iako se tada igraju finale rukometne i nogometne Lige prvaka Lige prvaka, mi ćemo raspored natjecanja prilagoditi kako se ne bi kosili s vremenom odigravanja navedenih finala."

Jedan od problema za HMRK Zrinjski i RK Maglaj je taj da u natjecanje ulaze sa stankom od 40-ak dana bez utakmice. Ipak, u Zrinjskom će odraditi mini pripreme, a uz već odigranu prijateljsku utakmicu s Izviđače, slijede još dvije protiv Metkovića i Splita.