HMRK Zrinjski: Sportska priča svih priča koju piše mostarska mladost

HMRK Zrinjski, hmrk zrinjski hrk izviđač, HMRK Zrinjski
Nogometaši su prvaci BiH, košarkaši u finalu doigravanja, a rukometaši na završnom turniru Kupa BiH.

Ovaj puta još malo ćemo se dotaći rukometaša HMRK Zrinjski. Rukometaši zaslužuju puno više pozornosti i potpore pred završni turnir Kupa BiH. Momci koji su svome gradu i svojim navijačima pružili puno sreće zaslužuju puno više nego što im se pruža.

Ne tako davno pisali smo o HŽRK Zrinjski. Plemkinje su bile prvakinje BiH, te daleko dogurali u Europi, i u to vrijeme sijevali su blicevi foto aparata u dvoranu na Bijelom Brijegu. Bilo je in i cool doći u dvoranu kada klubu dobro bude. Nije prošlo mnogo klub su svi ili gotovo svi zaboravili, ali to je tema za drugu priču.

HMRK Zrinjski je priča svih sportskih priča prije svega jer je igrački kadar ponikao u klubu. Godinama je omladinska škola proizvodila sjajne igrače koje bi zatim uzimali drugi, a mostarski klub je uvijek visio između prve i druge lige.

Kada su klub preuzeli mladi, ambiciozni i poduzetni ljudi kockice su se složile i muški rukomet u Mostaru je napokon zauzeo mjesto koje zaslužuje.

Plemići su u kratkom vremenu osvojili Kup BiH, uspješno su nastupili u Challenge cupu, a na domaćim terenima bili su strah i trepet za sve protivnike.

Mostarska djeca predvođena mostarcima u upravi kluba napravili su pravo sportsko čudo. Rukometna publika vratila se u dvoranu i često se za utakmice Plemića traži ulaznica viška, a na svim gostovanjima rukometaši Zrinjskg imaju potporu svojih navijača.

Kada je klub bio na dnu svi su ga žalili, a kada se konačno popeo na vrh nekome je taj uspjeh počeo smetati. Težak je put od dna do vrha i ostvaren je borbenošću i prolijevanjem zadnje kapi znoja na parketu. Mostarska djeca su puno toga napravila za rukomet i sport u gradu i više od ikoga zaslužili su taj rukometni Olimp.

Puno je lakši put od vrha prema dnu. Taj put u sredini poput naše komentira se s podsmijehom i dobro poznatim komentarima.

Poznavajući ljude iz Uprave kluba koji su dali i više nego mogu za projekt velikog Zrinjskog oni neće dozvoliti pad, a garant opstojnosti i uspjeha je omladinska škola koja kao na traci proizvodi vanserijske rukometaše.

Ova mostarska mladost može još puno toga.  Ova mostarska mladost gdje je god igrala osvjetlala je obraz gradu iz koga dolazi i prolila zadnju kap znoja za sveti dres koju nosi. Rukometna priča u Mostaru nije završena, ona tek treba ispisati najljepše stranice. Plemići sada idu obraniti Kup BiH, a iduće godine mostarska mladost ide po prvi povijesni naslov prvaka. 

HERCEGOVINA.info