HMRK Zrinjski: Samo za taj osjećaj

zrinjski-rukomet
Plemići su svoje navijače navikli na uspjehe i pobjede i kada je klub konačno zauzeo mjesto koje i zaslužuje u domaćem rukometu mnogi su mu jednostavno okrenuli leđa.

Još su nam u sjećanju one scene kada su Plemići u grad na Neretvi donijeli prvi pokal pobjednika Kupa BiH. U to vrijeme bilo je vrlo in i cool biti uz Plemiće, pa je dvorana na Bijelom Brijegu često bila pretijesna za sve one koji su željeli biti dio te velike priče. Pala su i mnoga obećanja koja bi omogućila Plemićima još jedan iskorak, a on bi bio naslov prvaka BiH.

I kako to obično biva sve ostade na pustim obećanjima. Kada su se ugasila velika i blještava svjetla na rukometnoj pozornici, ljudi iz kluba su ostali sami skupa sa mostarskom mladosti koja zna samo za ime Zrinjski.

Nakon svega ta mladost predvođena domaćim trenerskim kadrom dala je sebi zadatak da očuva klub svetog imena i tradicije. Neki od njih ostali su imuni i na puno bolje transfere i ostali su u svom gradu i svom klubu da brane njegovo ime i čast.

Znalo se uoči ove sezone da mladost Zrinjskog nema uvjeta da ponovi sjajne rezultate iz prethodnih sezona, ali to nije pokolebalo, kako Upravu, tako i stručni stožer i igrače da nastave promicati svoj klub i svoj grad koji baš  nema sluha za sportske uspjehe svoje djece.

Danas se Plemići ne mogu boriti za titule, ali zato se bore za svaku loptu na utakmici, i za svaki bod koji je u igri. Niko ne može pronaći niti jednu zamjerku na račun volje, htijenja i borbenosti kod naših rukometaša i na tome im treba odati priznanje.

Kada kažem priznanje tu ne mislim na neke specijalne nagrade, i najveća nagrada toj mostarskoj mladosti je dolazak u dvoranu i potpora klubu s tribina.

U nedjelju u Mostar dolazi Borac. Bit će to teška utakmica, ali poznajući Plemiće oni će ostaviti srce na parketu. Ostavili su ga i u prošloj utakmici protiv favoizirane Gračanice i zavrijedili su pobjedu. 

Što je protivnik jači i bolji  pobjeda je slađa. Trenutke nakon pobjede jednostavno treba doživjeti. Samo za taj osjećaj...

HERCEGOVINA.info