FOTO  HMRK Zrinjski: Puno će nam psihološki značiti ako dobijemo Vogošću

mandarić bernard, HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski, mandarić bernard
...pružaju objektivan optimizam pred start proljetnog dijela natjecanja u Premijer ligi.

U početnoj fazi će imati nešto teže protivnike, ali za razliku od jesenskog dijela gdje su otišli u bodovni minus koji su jurili do posljednjeg kola i isplivali na treće mjesto, sad će imati prednost domaćeg terena. Za ove momčadi su nastojali i tempirati svoju formu.

- Pripreme smo odradili vrhunski, krenuli smo dosta ranije, nešto prije nego ostale ekipe. Htjeli smo se što bolje spremiti, ipak imamo mlade igrače kojima treba jači rad, a oni to i mogu podnijeti. Vedran Delić i Damir Džeba, koji su bili ozlijeđeni jesenas, su nam se odmah priključili, a tu je sad i Darko Martinović kojem će trebati neko vrijeme da se vrati u natjecateljsku formu, ali mislim da će mu za to puno poslužiti njegovo veliko iskustvo, kaže srednji vanjski Bernard Mandarić.

Odmah na otvaranju momčad ima najteži ispit, protiv jesenskog prvaka Vogošće.

- Puno će nam psihološki značiti ako pobijedimo Vogošću koju teško netko može dobiti kod njih, a mi smo im uzeli bod. Ako ih savladamo, napravit ćemo veliki posao, stvarno su dobra ekipa. Poslije bi išli u Banju Luku rasterećeno, nakon čega nam slijede dvije domaće utakmice, Maglaj i Derventa. Cilj nam je osvojiti 9 bodova u prve 4 utakmice, ističe Mandarić i dodaje:

- Mislim da je Vogošća jača nego prošle polusezone, pojačali su se, dobra su i iskusna ekipa. Ja vjerujem u mladost našeg sastava i trku, pokazali smo i protiv Izviđača u prijateljskoj utakmici da možemo dosta trčati i da smo spremni. Nadam se da ćemo nametnuti svoj ritam i da nas neće poremetiti viroze nekoliko igrača pred utakmicu.

Plemići trenutačno dijele treće mjesto s Derventom i Bosnom (S), Konjuh je na samo minus 1. Očekuje se zanimljiva borba za treće mjesto i plasman u Ligu 4.

- Mislim da imamo dobru šansu izboriti Ligu 4. Imamo jedno domaćinstvo više, a u gostima igramo s protivnicima koji su dobri, ali s kojima možemo igrati. Dosta takvih utakmica smo jesenas izgubili, nadam se da će nam se sad to vratiti. Ali idemo po redu, najvažnije je prvu dobiti. Po raspoloženju u gradu čini se da možemo očekivati punu dvoranu i nadamo se velikoj podršci, zaključio je Bernard Mandarić.

Dnevni list