HMRK Zrinjski: Prvi poraz nakon osam uzastopnih pobjeda

RK Slavija Istočno Sarajevo, HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski
Plemići nisu uspjeli iznenaditi domaćine te su upisali poraz od 35:29 (16:12).

Nije ovo bio dan rukometaša Zrinjskog. Nakon dugog i iscrpnog putovanja koje se zbog snijega i zastoja u prometu odužilo na gotovo sedam sati, rukometaši Zrinjskog su u Živinice stigli tik uoči početka zagrijavanja. Utakmica je gotovo od početka bila jednosmjerna te su domaćini držali inicijativu i prednost kako u prvom tako i u drugom poluvremenu.

Rukometaši Zrinjskog u nekoliko navrata su se približili na pogodak-dva zaostatka, ali jedan od prijelomnih trenutaka dogodio se nakon jednog grubog prekršaja nad Filipom Vistoropom koji je nezgodno pao te više nije mogao nastaviti utakmicu. Nakon ozljeda Mandarića, Perića i Džebe, to je najmanje što je trebalo Plemićima u ovoj utakmici.

Umor i dekoncentracija osjetili su se tijekom cijelog susreta te smo zasluženo poraženi. Treba istaknuti nesportsko navijanje nekolicine maloljetnih domaćih navijača pa i zaštitara, koji su imali neprimjeren rječnik pun vrijeđanja na nacionalnoj osnovi naspram našoj ekipi koja se ponašala krajnje sportski, baš kao i domaća momčad kojoj se zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Najbolji u redovima Zrinjskog bio je Marijan Marić sa šest golova. Nikola Ivanović, Dragan Šoljić i Mladen Bošković su zabili po pet, Filip Vistorop dodao je četiri, Vedran Delić je zabio tri, a Robert Kožulj jedan pogodak.

U sljedećem kolu, točnije u subotu, 16.12. od 17:00 dočekujemo RK Sloga iz Doboja.