FOTO  HMRK Zrinjski: Plemići se nadaju nastavku pobjedničkog niza

HMRK Zrinjski

U posljednjem kolu na Bijelom Brijegu pao je Maglaj s velikih 12 razlike (37:25), a pred Mostarcima je još jedan važan ispit. U petak igraju, također kući, protiv izravnog rivala za play-off, Dervente, a uoči utakmice u prostorijama HMRK Zrinjski održana je press konferencija.

Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine HMRK Zrinjski, Dario Pušić i pivot Damir Džeba.
„Nakon sinoćnje utakmice koju smo pobijedili s 12 razlike nad Maglajem, vratili smo se na pobjednički kolosijek nakon dva poraza. Nadamo se kako ćemo i sutra protiv Dervente nastaviti s pobjedama. U ovih 12 dana imamo stvarno žestok ritam, ali se nadamo kako ćemo nakon idućeg tjedna biti u puno boljoj poziciji", uvodne su riječi predsjednika Skupštine, Darija Pušića, a nakon njega prisutnima se obratio i Damir Džeba:

„Što se tiče utakmice s Maglajem, mislim kako nam je ta utakmica ponovno vratila vjeru i samopouzdanje. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu svih 60 minuta što nije bio slučaj protiv Vogošće i Borca. U redu, možda Maglaj nije na razini Vogošće i Borca, ali sigurno nas veseli sinoćnja igra. Nikad se ne može sa stopostotnom sigurnošću govoriti kako ćemo pobijediti u sljedećoj utakmici, ali sam uvjeren kako ćemo dati sve od sebe i vjerujemo u pobjedu nad Derventom. Moramo se zahvaliti navijačima na velikom odazivu protiv Maglaja, ali i na utakmici s Vogošćom.

Nadam se kako će nas i sutra podržati u ovoj važnoj utakmici koja nam znači šest bodova i s kojom se vraćamo na mjesto koje vodi u play-off", rekao je pivot Zrinjskog, te se dotakao problema s ozljedama:
„Evo od samog početka proljetnog dijela prvenstva nismo bili kompletni, ali sada se polako vraćamo. Nakon Dervente očekuju nas također dvije teške utakmice, u utorak kup utakmica protiv Bosne u Sarajevu, a u subotu u prvenstvu idemo Čeliku u Zenicu. Očekujemo da nam se Marijan Marić vrati već za utakmicu s Bosnom, dok bi Nikola Ivanović trebao biti spreman za Čelik. Naravno, što je širi roster kvalitetnijih igrača nama će biti lakše."
Na poluvremenu utakmice s Maglajem, izvučeni su parovi četvrtfinala Kupa BiH, a Zrinjski je za protivnika dobio sarajevsku Bosnu.
„Svi znamo što znači Bosna u bh rukometu, najtrofejniji su klub, a i sada su se počeli dizati. Imaju odličnu ekipu, dobrog trenera, no i mi imamo velike ambicije kako u prvenstvu, tako i u Kupu. Mislim kako imamo kvalitete da izborimo i završnicu Kupa i završnicu prvenstva, tako da u Sarajevo idemo bez kalkulacija, po pobjedu.
Već razmišljamo, ukoliko prođemo među četiri momčadi, da organiziramo završnicu Kupa u Mostaru i da napravimo jedan rukometni spektakl za 25. godišnjicu HMRK Zrinjski. Želja nam je donijeti prvi trofej u Mostar što se tiče muškog rukometa", kazao je za kraj Dario Pušić.

Sljedeća utakmica protiv Dervente u okviru 17. kola Premijer lige BiH, igra se sutra (petak 24. veljače) u dvorani Bijeli Brijeg s početkom od 18:30 sati.