HMRK Zrinjski: Plemići brane čast BiH u Europi, a predsjednik saveza bi ukinuo rukometnu ligu

dvorana
...a to  svakako potvrđuju i događaji u RS BiH. Priča o famoznom ID broju zbog kojeg su računi blikirani prožvakana je na stotine puta.

Puno toga se izdogađalo u krovnoj kuće jednog od najpopularnijih sportova u BiH, a vrhunac svega je izjava predsjednika RS BiH Amira Zahirović da se Premijer liga ne treba nastaviti, da čak nije trebala ni započeti, te da će svi u savezu podnijeti ostavke..

Klubovi koji igraju Premijer ligu ogorčeni su zbog ove izjave čelnika RS BiH i zajdnički dijele stav da neće pristati na nikakav prekid natjecanja, jer bi takvo što bilo pogubno za rukomet u BiH.

Prvi čovjek dobojske Sloge i bivši izbornik Vojislav Rađa kaže da je od sve najbolje to što je predsjednik obećao da će svi dati ostavke. "Zahirović je obećao da će raditi na rasvjetljavanju katastrofalne situacije na pošten način, a  on je sve odluke donio mimo Statuta RS BiH i sve je pretvorio u trgovinu. Klubovi su svjesni situacije i mi smo već pripremili zajedničko priopćenje. Izjave predsjednika su svaki put dijametralno različite, i ne razumijem što on hoće jer liga nikada nije bolje funkcionirala", rekao je Rađa.

Sličnog su mišljenja i u HMRK Zrinjski. "Ne znam zaista zašto bi bilo upitno prvenstvo jer sve funkcionira kako treba. Potencira se da je reprezentacija jedina svijetla točka BH rukometa, a mislim da su klubovi nositelji razvoja i oni su stvorili reprezentativce. Imamo Pemijer ligu koja puni dvorane i koja je jako zanimljiva, i dobro se radi s mladima. Ova cijela priča oko nastavka natjecanja je nekorektna od Zahirovića jer mi plaćamo suce i troškove kao i do sada. Žalosno je da smo mi u prošloj sezoni organizirali završnicu Kupa, te sami kupili medalje i pehare za pobjednike, a još je žalosnije da Borcu kao prvaku nije uručeno ništa. Ja ovim putem pozivam institucije da procesuiraju odgovorne za ovu situaciju, i da se napokon rukomet vrati rukometašima", kaže predsjednik Skupštine HMRK Zrinjski Dario Pušić.

Zanimljivo je da se sve ovo događa uoči odlaska HMRK Zrinjski u Rusiju gdje u Challenge Cupa predstavlja BiH. Plemići su za razliku od ranijih godina kada su bh klubovi odustajali od natjecanja izašli u Europu, te tu i prezimili. Pred igračima HMRK Zrinjski je povijesni dvomeč u Krasnodaru i najmanje od svega igračima treba ova psihoza koju stvaraju čelnici saveza. Da je sreće i da ne živimo u zemlji paradoksa danas bi savez, kao i društvena zajednica u cjelini bili sretni pomoći koliko mogu klubu koji ih uspješno predstavlja u Europi. Da je ta pomoć bila makar i simbolična možda bi i Mostar i BiH vidjeli jednu veliku utakmicu, a ovako su Plemići prisiljeni obadvije utakmice igrati u gostima.

HMRK Zrinjski će sasvim sigurno dostojno predstavljati BiH u Europi, a ovo ostalo što ne spada u sportske domene sada je najmanje bitno. Rukomet je jedan od najpopularnijih i najtrofejnijih sportova u BiH i teško će ga netko samo tako ugasiti.

HERCEGOVINA.info