HMRK Zrinjski: Ostavljeni smo sami sebi, ispod amaterske razine

HMRK Zrinjski, rk goražde, Dario Pušić, HMRK Zrinjski
S obzirom na kvalitetu momčadi, ipak ispod razine onoga što se očekivalo. Ali po glasovima iz kluba, tome su uzrok druge, nesportske stvari.

- S obzirom na financijsku i organizacijsku situaciju koja nas je zatekla prošlo ljeto, rezultat je odličan i veliko je to što smo zadržali mjesto u sredini tablice. Mislim da nas je najviše na putu k uspjehu zaustavila situacija u klubu jer smo imali momke koji su bili spremni za puno više. Sve je ipak rezultiralo time da smo na tablici malo ispod onoga što po kvaliteti zaslužujemo, smatra Dario Pušić, predsjednik Skupštine kluba, ali i trener koji je počeo i završio sezonu u klubu (u međuvremenu je ekipu vodio i Zdravko Medić).

- Mislim da smo imali kvalitetu da se umiješamo čak i u utrku za prvo mjesto. Ali igrači idu jer je situacija nestabilna po pitanju financiranja. Igrači ne mogu čekati nas i idu u klubove koji im nude nešto konkretno. Odriješene su im ruke jer smo i u zaostatku sa stipendijama, dodao je.

Ovog ljeta bi klub mogao ostati bez cijele ekipe koja je osvojila Kup i bila treća u prvenstvu. Prošlog ljeta su otišla petorica, a ovog bi moglo još šest igrača.

- Ostali smo prošlo ljeto bez glavnog sponzora, nismo imali sluha od lokalne zajednice i gospodarstvenika. Jednostavno ljudi nemaju interesa da daju u sport. Tako smo ostali ispod amaterske razine jer i amaterski sport ima neke sponzore, a mi smo praktički ostavljeni sami sebi, kaže Pušić.

Iz kluba je već otišao Dragan Pavlović koji je prešao u Konjuh.

- Mi imamo politiku da pružimo priliku mlađim momcima iz Mostara i okolice da se dokažu u Zrinjskom i tako će to biti i u budućnosti. Ali sad smo na toj razini da naši dokazani igrači idu u Konjuh, Maglaj, Vogošću itd., odnosno manje sredine, što dosad nije bila praksa.

Ipak klub ih u ovom trenutku ne može vezati za sebe.

- Tko god želi otići ima našu podršku i čiste papire. Nismo u situaciji da ih možemo zadržati.

Pušić ističe da je u ovom trenutku situacija alarmantna. Tek je za njih završena prošla sezona, ali vrlo skoro će stići pripreme za sljedeću.

- Nemamo podrške, nismo je imali prošle godine, a sad je još teže. Postavlja se pitanje kako će ekipa nastaviti sljedeću sezonu. Jedina naša sreća je što je tu Sveučilište pa će puno talentiranih, ili momaka s iskustvom, doći u Mostar i tako ćemo sastaviti tim za sljedeću sezonu. Međutim s ovakvim stanjem stalno će nam se ponavljati situacija da smo na rubu egzistencije, zaključio je Dario Pušić.

Dnevni list