HMRK Zrinjski odustajanjem “otključao” ligu

zrinjski-derventa

Na sjednici Upravnog odbora RS-a BiH u Sarajevu su donesene nove odluke o sastavu Premijer lige, sustavu natjecanja i novi ždrijeb natjecateljskih brojeva, što znači da su tako i poništene odluke donesene u Doboju.

Po odlukama u Doboju, donesenim bez kvoruma UO-a, je prvenstvo trebalo započeti 14. rujna, ali će po sastanku iz Sarajeva ipak krenuti sedam dana kasnije, odnosno 21. rujna. Novina je i da će Premijer liga brojati 16 klubova, ali zato što je mostarski Zrinjski, zbog financijskih problema, istupio iz natjecanja i dobio jamstvo da se može vratiti kad se stabilizira. Odnosno da neće biti pod zabranom tri godine kako bi trebalo biti po propisima zbog istupanja. Obavljen je novi ždrijeb natjecateljskih brojeva sa 16 klubova u prvenstvu.

Tako je odlučeno da “u natjecateljskoj sezoni 2019./2020.” Premijer ligu BiH čini 16 klubova, te da je na kraju napuštaju tri posljednjeplasirane ekipe, a njihova mjesta popunjavaju prvak Federalne lige Sjever, Federalne lige Jug i prvak RSRS. Odlučeno je i da “u natjecateljskoj sezoni 2020./2021. ligu čini 16 klubova, a da istu napuštaju četiri kluba. Premijer ligu BiH popunjavaju dva kluba, jedan iz RSFBiH i jedan iz RSRS. U sezoni 2021./2022. formira se Premijer B liga koju će činiti 4 posljednjeplasirana kluba iz sezone 2020./2021., plus 5 klubova iz RSFBiH i 5 klubova ispred Prve lige RSRS.

UORSBiH je poslije svih nesuglasica opet našao modus da Premijer liga starta, ali je evidentno da svi ostali problemi ostaju i tek se trebaju rješavati.

J.S./Dnevni list