HMRK Zrinjski:Mostarska mladost pred vratima raja

HMRK Zrinjski, RK Maglaj, HMRK Zrinjski, Plemići

Iako je rukomet u Mostaru jedan od najpopularnijih sportova do prije par godina HMRK Zrinjski je jedva preživljavao. Ispadali su Plemići iz društva najboljih, vraćali se u Premijer ligu, ali sve to je bio samo prosjek koji grad na Neretvi ne trpi.

Ulaskom mladih i ambicioznih ljudi u klub sve se to tako reći preko noći pokrenulo i Plemići su krenuli uzlaznom putanjom koja ih evo sada vodi ka najvećim visinama. U prošloj sezoni HMRK Zrinjski je svladao favoriziranog Izviđača u finalu Kupa BiH i tako osvojio prvi, povijesni seniorski pokal u povijesti kluba. Ta ekipa sastavljena od mladosti i iskustva pokazala je da se sve može kada se hoće.

Nakon osvajanja Kupa BiH HMRK Zrinjski je krenuo još jače. Mostarska mladost ispod čijih dresova kuca srce Plemićko izašla je u Europu i nije se osramotila. U prvom kolu u Mostaru Plemići su slavili u dvije utakmice protiv BSB Batumi, a onda je volja ždrijeba donijela Krasnodar. Danas par mjeseci nakon te ruske avanture sigurni smo da bi Plemići pregazili Krasnodar ko plitak potok da su se igrale dvije utakmice i da je Mostar bio u stanju organizirati jednu takvu utakmicu.

Među rukometašima Zrinjskog ostao je žal zbog te ruske avanture, ali i riješenost za dokazivanjem u domaćim natjecanjima. Pregazili su tako Plemići Izviđač u Ljubuškom, Bosnu,  a prije par tjedana i aktualnog prvaka BiH Borac u Banja Luci.

Dobri rezultati otvorili su Plemićima put prema prvom povijesnom naslovu prvaka BiH, a prva prepreka prema tom putu ka zvijezdama je utakmica u gostima kod Vogošće. 

Mostarska rukometna mladost nalazi se pred vratima raja. Za početak ta vrata treba odškrinuti u Vogošći. Zrinjski nema što izgubiti u Vogošči, a može puno dobiti. Svjesni su toga Plemići i spremni su za još jedan veliki podvig. Ova generacija mostarske mladosti već je pokazala da može puno i oni su već za sve svoje navijače pobjednici.

Neki kažu da je ovo početak stvaranja velikog kluba, ali mi slobodno možemo istaći da je HMRK Zrinjski i prevelik klub s obzirom na uvjete u kojima radi. Nećemo sada o uvjetima, vjerojatno smo već  svima i dosadili pričama o nedostatku dvorane. 

Za kraj još samo jedan stih  iz navijačke pjesme o Zrinjskom: Života moga smisao si ti Neki to nikad neće shvatiti Života moga smisao si ti Za tebe živim, Zrinjski ljubavi.

HERCEGOVINA.info