HMRK Zrinjski: Lako je biti prijatelj kada se slavi

HMRK Zrinjski, mrk sloga, HMRK Zrinjski
Igrom slučaja svaka utakmica koju HMRK Zrinjski igra je i kvalifikacijska za opstanak u društvu najboljih. Sigurno da po kvaliteti Plemići ne zaslužuju biti u zoni ispadanja, ali splet okolnosti doveo je HMRK Zrinjski u situaciju da se mora boriti za opstanak.

Znalo se prije početka sezone da neće biti lako, i da se teško može ponovti ona prošla sezona. Mostar je grad u kome malo tko cijeni uspjeh, a kada se uspjesi slave tu su mnogi znani i neznani, jer je jednostavno dobro biti viđen uz pobjednike.

Tako je lani kada je Zrinjski tutanjao prvenstvom dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, često se tražila i karta više. Ove sezone dvorana izgleda tužno. Nema slavlja, a  bez slavlja nema ni slučajnih navijača. Plemići i ove sezone, upravo kao i prošle ostavljaju zadnji kap znoja na parketu i ginu za dres koji nose. Sve redom su to naša, mostarska djeca kojima je Zrinjski sve, kao i njihovim najmilijima koji nikada neće odustati od bodrenja kluba.

I opet se vraćamo na početak i priču o borbi. Pravom navijaču nije bitno da li je to borba za opstanak ili za vrh i pravi navijač je uvijek uz svoj klub. Lani je mnogima Zrinjski bio ponos Hercegovine i mnogi su se kleli u njega. Danas takvih nema u dvorani, jer vrijeme slavlja očito je prošlo. S druge strane Plemićima je upravo sada najpotrebna pomoć s tribina. Momci koji nose dres s lentom pomoć s tribina i više su nego zaslužili, zato grade probudi se iz zimskog sna i zato sutra svi u dvoranu pomoći Plemićima u utakmici protiv Goražda. Utakmica se igra s počekom u 17. sati i 30. minuta.

HERCEGOVINA.info