FOTO  HMRK Zrinjski: Krasnodar ne bi imao šanse da se jedna utakmica igrala u Mostaru

Zrinjski Bosna
Ove dvije utakmice tek će ići na dublju analizu kada se ekspedicija Plemića vrati iz Rusije, ali dojma smo da je bolja momčad ispala iz daljnjeg natjecanja.

Puno toga se nakupilo oko HMRK Zrinjski da bi pomislili da je to puka slučajnost. Slučajnosti se ne događaju, a ispadanje iz Challenge Cupa je čudan splet okolnosti.

Podsjećamo na kalvariju koju su Plemići preživjeli na putu prema Krasnodaru. Nakon tridesetak sati putovanja raznim prijevoznim sredstvima i noći bez sna rukometaši Zrinjskog su izašli na megdan Skifu.

Umor se vidio na Plemićima tijekom cijele utakmice i nemoguće se bilo koncentrirati na igru nakon iscrpljujućeg puta i ne prespavane noći. To su iskoristili domaći rukometaši koji su u prvoj utakmici visoko porazili Zrinjski i tako u toj neravnopravnoj igri riješili pitanje putnika u dalje natjecanje.

U drugom susretu koji je odigran nakon što su se rukometaši Zrinjskog konačno odmorili i naspavali gledali smo jednu sasvim drugačiju igru. Svjesni da su u daleku Rusiju došli braniti čast svoga kluba, grada i države rukometaši Zrinjskog su svladali Skif i pokazali da je utakmica oddigrana dan poslije rezultat svega drugog osim ravnopravne igre na terenu.

Prva utakmica je igrana usprkos molbama i apelima dužnosnika Zrinjskog da rukometaši nisu sposobni igrati. Uostalom kako očekivati od nekih tamo činovnika razumijevanje kada razumijevanja nema ni u svom savezu. Pisali smo već o izjavama čelnika saveza samo par dana prije putovanja u Rusiju da se rukometna liga treba prekinuti.

Ništa bolje Plemići nisu mogli očekivati ni od svog grada. Da je sreće bilo jedna od utakmica protiv Skifa igrala bi se u Mostaru. Ne podcjenjujući goste koji imaju višestruko veći proračun od Zrinjskog oni ne bi imnali ni minimalnu šansu u dvije ravnopravne utakmice protiv Plemića.

Postavlja se samo pitanje da li bi se ta utakmica mogla igrati u Mostaru zbog ne uvjetne dvorane? Bilo kako bilo ostaje žal nakon ova dvije utakmice zbog ispadanja iz Chellenge Cupa. Ni u sportu uvijek ne pobjeđuju bolji, i ovaj puta je dalje otišao bogatiji klub koji je mogao sebi da preuzme organizaciju troškova obije utakmice.

HERCEGOVINA.info