HMRK Zrinjski: Kada igraju Plemići u Mostaru sve stoji, pa i vrijeme

HMRK Zrinjski, rk vogošća
U subotu se nastavlja rukometna Premijer liga BiH, HMRK Zrinjski na svom parketu dočekuje RK Vogošću. Plemići u ovu utakmicu ulaze na krilima pobjede nad Bosnom u Kupu BiH u kojoj su pružili odličnu partiju i tako najavili Plemićko proljeće. Nema sumnje da nas u subotu čeka jedan pravi rukometni spektakl u kome će Plemići još jednom pokazati da u Mostaru vlada samo jedna momčad, a njeno ime je HMRK Zrinjski.


Ne treba smetnuti s uma da su Plemići prije točno godinu dana ostvarili veliku pobjedu u Krasnodaru u utakmicu u kojoj su pokazali koliko je Plemićko srce. Plemić se nikada ne predaje, čak ni tada kada su rukometaši danima putovali do Rusije i kada su doslovno ispali  iz autobusa, te tako nenaspavani i umorni izašli na megdan klubu koji ima višestruko veći proračun od Zrinjskog. Te utakmice su danas povijest, ali povijest koja nas uči kako treba braniti dres kluba koji nosiš bez obzira na sve nedaće i neuvjete u kojima treniraš i igraš utakmice,


Povijest nas i uči da mostarska mladost koja nosi dres Zrinjskog na parketu daje i više nego što može. Navijači to znaju prepoznati i uvijek su uz domaće momke koji su u svijeta sporta i fenomen jer dostignuća koja ostvaruju u gradu bez sportske dvorane jesu fenomen. Moglo bi se sada danima nabrajati na sve poteškoće koje Plemići uspješno preskaču, ali pošto nas sutra čeka velika utakmica nećemo više o tome jer to ionako malo koga zanima osim ljudi koji vode klub i pronalaze načina da klub bude ono što jeste.

Sve priče su ispričane, a ona koja se tek treba pisati jeste sutrašnja utakmica koju će ispisati rukometaši Zrinjskog. Za kraj ostaje nam još samo pozvati navijače i prijatelje kluba da sutra od 19. sati budu uz momke koji ih nikada neće iznevjeriti. Kada igraju Plemići u Mostaru sve stoji, pa i vrijeme, a i ta će vrijeme bitan je Zrinjski.

HERCEGOVINA.info