HMRK Zrinjski: Dva tjedna do najvećih utakmica u povijesti kluba

Zrinjski-Sloga
. Mladi izabranici Zdravka Medića imat će čast odmjeriti snage protiv trenutno drugoplasirane momčadi ruskog prvenstva - SKIF Krasnodar.

S obzirom na neadekvatne uvjete u Gradu Mostaru koji bi iziskivali visoke organizacijske troškove, HMRK Zrinjski prisiljen je oba susreta odigrati u Krasnodaru, ali unatoč tome na gostovanje neće ići s bijelom zastavom.

Krasnodar - metropola na jugu Rusije

Krasnodar je administrativno središte Krasnodarskog kraja, a u povijesti ga se često nazivalo i glavnim gradom južnog dijela Rusije. Nalazi se oko 148 kilometara sjeveroistočno od Crnog mora, tik uz rijeku Kuban te broji oko 750,000 stanovnika.

Naziv grada potječe od riječi Krasno (u prijevodu "crveno", ali i u prenesenom značenju "lijepo") te riječi dar (poklon). Sve do kraja 1920. godine, grad se zvao Yekaterinodar (Katarinin dar - zaštitnica grada).

Osim brojnih kulturnih i povijesnih spomenika, grad se diči i jakim sportskim kolektivima između koji posebno treba izdvojiti nogometni klub Kuban Krasnodar, košarkaški klub Lokomotiv Kuban, odbojkaški klub Dinamo Kuban te rukometne prvoligaše SKIF i Kuban Krasnodar koji svoje utakmice igraju u Olimp dvorani.

Put to osmine finala Challenge Cupa

Rukometaši Zrinjskog su do osmine finala rukometnog Challenge Cupa stigli nakon uvjerljivih pobjeda u domaćem dvomeču protiv gruzijskog BSB Batumija. Rusi su, s druge strane, svoje utakmice igrali protiv luksenburškog Handball Kaerjeng od kojih su poraženi u gostima s 28:26, dok su na domaćem terenu slavili s 31:27 što pokazuje da se ne radi o nepobjedivoj ekipi.

U ovoj 2018. godini su u okviru domaćeg prvenstva doma neriješili sa šestoplasiranom momčadi, a do susreta sa Zrinjskim ih očekuju još tri utakmice, od toga dvije gostujuće i jedna domaća.

Pozicijski su najjači na bekovima. Dva najbolja strijelca iz dvomeča protiv Luksenburžana su Valentin Vorobev s 12 postignutih pogodaka (lijevi i srednji bek) te Dmitry Svistunov s četrnaest postignutih pogodaka (desni bek).

Zrinjski u Krasnodaru

Zrinjski će u Krasnodar doći na dan utakmice, pretpostavlja se oko 01:00 ujutro gdje će se pokušati odmoriti za prvi susret koji je na rasporedu u subotu, 10. veljače u 18:00. Vremena za odmor nema jer nas drugi susret očekuje već dan poslije, točnije u nedjelju, 11. veljače u 16:00.

Konačan spisak putnika za Rusiju, obznanit će se 01.02.2018. godine kada će Zdravko Medić odrediti igrače koji su svojim pristupom, kvalitetom i radom na treningu zaslužili ovu jedinstvenu priliku odigrati vjerojatno jedan od najvećih mečeva u dosadašnjem dijelu karijere.

Dug put i malo vremena za odmor sigurno ne idu u korist našim rukometašima, ali uz pravi pristup i vjeru u sebe, ni Rusi nisu nepremostiva prepreka.