FOTO  HMRK Zrinjski: Bodovi ostaju u Mostaru gdje im je i mjesto!

HMRK Zrinjski
U sklopu 6. kola Plemići u Mostaru dočekuju drugoplasiranu momčad prvenstva, Vogošću koja u pet dosadašnjih susreta ima 4 pobjede i jedan poraz, piše prvi.tv.

Na press konferenciji, novinarima su se obratili trener HMRK Zrinjski, Zdravko Medić i rukometaš Dragan Šoljić.

„Nakon dva vikenda ne igranja pred nama je nova prvenstvena utakmica. Prvi vikend nismo igrali zbog neparnog broja ekipa u natjecanju, a drugi je bio EHF vikend. Nama je ova pauza dobro došla jer smo imali nekoliko ozlijeđenih igrača, pa smo to lijepo iskoristili da se oni oporave i osim Perića svi su spremni. Mandarić je zaliječio probleme s petom, a oporavio se i Delić koji je imao problem s upalom ahilove tetive, te Babić koji je imao duže problem s ramenom. Nisu još sto posto spremni, ali su s nama i mogu nam pomoći.

Što se tiče Vogošće, dolazi nam jedna dobra ekipa koja ima samo jedan poraz i to minimalan od Borca u Banja Luci. To nam govori kako je Vogošća jedna veoma ozbiljna ekipa kakva je i bila zadnjih nekoliko godina i uvijek su u samom vrhu Premijer lige. No, oni dolaze u Mostar i mi jednostavno moramo pobijediti nakon dva uzastopna poraza. Odlično smo otvorili sezonu pobjedom na Bijelom Brijegu protiv Goražda i gostujućim slavljem protiv Dervente gdje nikada ja kao trener nisam pobijedio. Zatim su došli Borac kući i Maglaj vani gdje smo obje utakmice izgubili u posljednjim trenucima. Mi ćemo napraviti sve da dođemo do pobjede, jer samo nas ona ostavlja u igri za sami vrh gdje su naši ciljevi da budemo", kazao je trener Medić, te nastavio s Chalenge Cupom:

„Približio nam se i Chalenge cup i dvije utakmice u dva dana s gruzijskim B.S.B. Batumi koje su za nekih petnaestak dana. Iskreno, nismo previše u momčadi pričali o tim utakmicama, osim na početku kada je bilo izvlačenje. Smatram kako je nama, u ovom trenutku, prioritet domaće prvenstvo, ali ne znači da nećemo dati sve od sebe da prođemo nekoliko kola i u Chalenge cupu ako nam se pruži prilika. Bilo bi dobro za našu mladu momčad da odigramo koju utakmicu s ovim, za nas, europskim nepoznanicama. No o tome ćemo se više pozabaviti nakon ove dvije utakmice koje nam slijede u prvenstvu. Ono nešto malo što smo vidjeli o njima, smatram da mi kao domaćini u obje utakmice imamo kvalitetu proći to prvo kolo.

Očekuje nas sada u ovih mjesec dana dosta zgusnut raspored i to je dio prvenstva koji će dati smjernice za proljeće. Sada kada uđemo u ovaj ritam,