Hercegovci dižu Hrvatsku iznad prosjeka

EP rukomet, Hercegovci, Hrvatska, rukomet
"To je dokaz da se u Hercegovini igra pravi rukomet. I bit će u budućnosti odatle još igrača za hrvatsku reprezentaciju. Uvijek ih ima u mlađim uzrastima", objasnio je izbornik Slavko Goluža.

"Mi smo ti koji hrvatskom rukometu dajemo jednu dimenziju više. Mi Hercegovci ga dižemo iznad prosjeka", kazao nam je jedne prilike Mirko Alilović, jedan od najboljih vratara današnjice.

"Već imamo svoj klan", šalio se Marino Marić, kružni napadač Zagreba i reprezentacije. Ovaj Mostarac, nekad najbolji mladi igrač svijeta, s Hrvatskom je već osvajao medalje, a juniorsku reprezentaciju odveo je do zlata. Osim njih na pripremama s reprezentacijom bili su i Međugorčanin Marin Šego i još jedan Ljubušak, kapetan Izviđača Marko Matić, ali njih izbornik nije vodio u Srbiju. Pred njima je budućnost, pa će hrvatski rukomet i sljedećih godina biti nezamisliv bez Hercegovaca.

"Mi smo vam ljudi s kamena! Čvrsti, dobroga karaktera, veliki borci. Hercegovci nikad nisu iznevjerili", kazao je Goluža, a komplimente o Hercegovcima nikad nije štedio ni njegov prethodnik Lino Červar.

"Kad sam ja počinjao sve je bilo na razini rekreacije. Stanislav Mucić je to podigao na visoku razinu, u Ljubuškom napravio europski klub. Ja sam prvi probio led, sad nas već ima puno", kazao je Denis Buntić, koji nema posebnog obrazloženja za tako veliki broj reprezentativaca, tek kaže "Ustrajni smo", a bit će ustrajni i večeras od 20.15.

Piše:Velimir Begić | Večernji list