Goluža: Želimo pokazati s koliko ljubavi igramo za Hrvatsku

Slavko Goluža
Izabranici Slavka Goluže već su dva dana u Dohi te su se aklimatizirali na tamošnje uvjete.

Odmorili smo se te odradili tri treninga. Prvi dan smo imali teretanu, a nakon toga dva taktička treninga. Dobili smo na svježini. Onaj umor koji se osjetio na početku ne osjeti se više, naime, imali smo dovoljno vremena da se oporavimo. Igrači su spremni i osjeti se pozitivna nervoza pred sami početak jer svi jedva čekamo da sve to krene, naglasio je Goluža.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije je, kako izviještava HRT, vrlo zadovoljan uvjetima: Uvjeti su izvanredni, od smještaja, hrane do uvjeta u dvorani koje imamo. Dvorana je velebno izdanje u kojoj je sve komforno.

Goluža je naglasio kako će njegovi igrači od prve utakmice krenuti s punom snagom: Bez obzira na to kakav je protivnik ja sam odmah rekao da idemo maksimalno. Želimo poslati poruku i pokazati s koliko ljubavi igramo za nacionalnu selekciju i da sve što radimo, radimo s osmijehom. To je poruka koju želimo poslati iz Katara.

Goluža je napomenuo kako se Austrija ne smije podcijeniti: Austrija je dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, ali i krila. Imaju dobru polukontru i moramo se paziti da ne izgubimo loptu na deset metara. Moramo biti oprezni kada ćemo se mijenjati iz obrane u napad. Znamo da se kroz obranu dobiva veliko samopouzdanje i sve stvari koje možda ne budu funkcionirale uvijek se mogu riješiti kroz obranu. Naš sustav se zna, čvrsta obrana i pogodci iz polukontre.

Desno krilo Zlatko Horvat priželjkuje što duži ostanak u Dohi: Odmorili smo se od jakih priprema koje su iza nas te koje su bile bitne za turnir za koji se nadam da će nam dugo trajati. Atmosfera je odlična i svi jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo te da počne ono po što smo došli, a to je da svima pokažemo dobar rukomet.

Dvoboj s Austrijom na rasporedu je u petak u 17 sati po hrvatskom vremenu uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatskog radija.

/HMS/