Francuzi osvojili broncu na Svjetskom rukometnom prvenstvu

karabatići
U utakmici za treće mjesto na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. Francuska je pobijedila Njemačku sa 26:25 pogotkom Nikole Karabatića sa zvukom sirene, u posljednjoj sekundi, i to nakon što su Nijemci na poluvremenu vodili sa 13:9.

Kakva drama, okršaj za broncu ponudio je dvoboj i epilog o kojem će se još dugo pričati.

Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u skupini Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat.

Francuska 11. medalja na SP-ima
Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017., 2015.), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Njemačka je posljednju medalju na SP-u osvojila 2007. kada je kao domaćin osvojila zlato.

Njemačka je bolje otvorila susret, praktički cijelo prvo poluvrijeme je bila u vodstvu, a na poluvrijeme je otišla sa +4 (13:9).

Francuzi su u prvih sedam minuta nastavka preokrenuli rezultat i serijom 6:1 stigla do vodstva 15:14. U 43. minuti Francuska je imala dva gola prednosti (18:16), no Njemačka je ubrzo izjednačila (19:19) i u posljednjih 10 minuta ušlo se u egalu (20:20).

Dramatična zadnja cijela minuta
U nastavku susreta igralo se gol za gol, pa se u zadnju minutu se ušlo s rezultatom 25:25. U posljednjih 60 sekundi vidjeli smo pravu dramu. Prvo su Francuzi propustili priliku za vodstvo nakon što je Silvio Heinevetter obranio udarac s krila Lucu Abalou, da bi Njemačka u kontri izgubila loptu za pobjedu. Lijevo krilo Matthias Musche izgubilo je loptu 5:6 sekundi prije kraja i Francuzi su brzom kontrom stigli do pobjedničkog gola kojeg je u zadnjoj sekundi zabio Nikola Karabatić.

Francusku su do pobjede predvodili Kentin Mahe sa sedam golova, dok su Ludovic Fabregas, Luc Abalo, Timothey N'Guessan dodali po tri gola. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Uwe Gensheimer sa sedam i Paul Drux sa četiri gola.