FOTO  FOTO:Juniorsko rukometno prvenstvo Herceg Bosne održano u Čapljini

rukometni savez herceg-bosne, rukomet
Mladi rukometaši iz Čapljine, Ljubuškog, Međugorja, Širokog Brijega i Tomislavgrada dali su svoj maksimum. Time su pokazali kako su na dobrom putu da ubrzo postanu nove hrvatske rukometne zvijezde.

Nakon dvodnevnog razigravanja najviše su pokazali mladi rukometaši Izviđača iz Ljubuškog koji su završno natjecanje u Čapljini završili bez ijednog poraza. Pobjedama protiv momčadi Delminiuma iz Tomislavgrada ( 22:14 ), Širokog Brijega ( 30:19 ), Međugorja ( 18:16 ) i Čapljine ( 25:21 ) juniori Izviđača zasluženo su osvojili naslov prvaka Herceg Bosne.

“ Organizacija ovog prvenstva je na najvišoj razini i sve su momčadi pokazale kako nema straha za budućnost rukometa u Hercegovini. Ova je naša momčad bila i kadetski prvak BIH pa su na terenu uvijek motivirani a što je dijelom  na kraju i presudilo. Neki od ovih mladih igrača već su u redovima prve momčadi Izviđača i ta će se praksa i nastaviti i ubuduće. “ - rekao je Zdenko Grbavac, trener mladih rukometaša Izviđača, ujedno i šef struke rukometne Akademije Izviđač Ljubuški.

Drugo mjesto na kraju je pripalo rukometašima Međugorja ( pobjede protiv Čapljine, Delminiuma i Širokog Brijega a poraz od Izviđača ) a treće domaćinu turnira tj. HRK Čapljina ( pobjede protiv Delminiuma i Širokog Brijega  a porazi od Izviđača i Međugorja ).

Pehare momčadima i najboljim pojedincima podijelio je prof. Željko Bonić, pomoćnik načelnika Općine Čapljina za društvene djelatnosti. Najbolji strijelac prvenstva bio je Stanko Šimović ( Međugorje ), najbolji vratar Marinko Ševo ( Ljubuški ) a na kraju najbolji igrač Josip Perić također iz Izviđača.

Izabrana je i idelana momčad prvenstva koju čine Ševo, Vidović, Perić i Markić ( Izviđač ),Selak ( Međugorje ), Šutalo i Rebac ( Čapljina ). Prvenstvo je na najbolji mogući način organizirao HRK Čapljina čiji su mladi rukometaši dokazali da se mogu nositi sa kolegama iz Međugorja i Ljubuškog. Uz sve to Čapljina je oduvijek bila i najveći rasadnik mladih i talentiranih rukometaša.

foto i tekst: čaportal.info