FOTO  HMRK Zrinjski-HRK Čapljina 27:26

HMRK Zrinjski, HRK Čapljina

Utakmica je bila prava prvenstvena, i nazočni gledatelji mogli su uživati u odličnim potezima igrača obije momčadi.

Prvi dio protekao je u neizvjesnoj utakmici u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a Zrinjski je bio taj koji se odvojio na par golova razlike od svojih suparnika. Iako se očekivalo da će ta prednost rasti, momčad Čapljine to nije nikako dopuštala i bila je uvijek na korak do Plemića. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Zrinjskog rezultatom 11:9.

Drugi dio bio je nalik prvom i vidjeli smo dosta dobar rukomet sa obije strane. Zrinjski se u par navrata odlijepio na četiri pogotka prednosti, ali večeras izuzetno motivirani čapljinci uspijevali su se vratiti u utakmicu. Zrinjski je uglavnom držap prednost od nekoliko golova prednosti sve do pred sami kraj utakmice kada smo gledali pravu dramu koja je trajala bukvalno do zadnje sekunde utakmice. Plemići su imali dva pogotka prednosti dvije i pol minute do kraja, ali su čapljinci uspjeli to smanjiti na samo gol zaostatka. Samo minutu i tridesetak sekundi opet dva gola prednosti za Zrinjski 27:25. Čapljina izvodi brzu akciju i smanjuje na 27:26, a Zrinjski ima zadnji napad koji ne uspijeva realizirati, a sat je pokazivao 13 sekundi do kraja. Tih zadnjih 13 sekundi imali su gosti loptu za poravnanje, ali zadnji udarac ide pored vrata.

Najbolji kod Zrinjskog bili su Čuljak sa 9 i Boško Perić sa 6 , dok je kod gostiju najefikasniji bio Kolovrat sa 11 postignutih pogodaka.

Tako je pravom dramom utakmica završila minimalnom pobjedom Zrinsjkog 27:26. Pobjeda Zrinsjkog jeste zaslužena jer su Plemići imali tijekom skoro cijele utakmice vodstvo u svojim rukama, ali treba čestitati i rukometašima Čapljine koji su se predstavili u jednom sasvim odličnom izdanju.

HMRK Zrinjski-HRK Čapljina 27:26 (11:9)

HMRK Zrinjski: Čutura, Marić, Mandić, Lukić, Groznica,  Čuljak 9, Delić 2, Bošnjak 5, M. Perić 3, Kordić 1, B. Perić 6, Zubac , Suton1 , Buntić, Raguž i Pušić.

HRK Čapljina: D.  Jurković, Bošković, I. Jurković, Lasta, Bule 3, Šešelj, J. Jurković, Kolovrat 11, Ostojić 2, Pervan, Brkić 4, Bartolović 4, Ćubela 1, Katanovski i Rebac.

hercegovina.info