Dragan Šoljić: Srce na teren za navijače i nova tri boda

Dragan Šoljić
... nizu u svim natjecanjima ovog vikenda nastavlja natjecanje u Premijer ligi BiH.

U subotu će od 17:30 u dvorani na Bijelom Brijegu gostovati RK Bosna Centrotrans Visoko, povratnik u društvo najboljih, ali i klub s velikim ambicijama što rezultatski pokazuje u ovoj sezoni. Nekoliko zvučnih pojačanja kao i bogata tradicija čine ovog protivnika jednim od neugodnijih u Bosni i Hercegovini.

Ozljedom Damira Džebe i Maria Babića u jednom dijelu sezonu, veliki teret na poziciji kružnog napadača pao je na Dragana Šoljića koji uspješno obavlja napadačke i obrambene zadatke.

U Ljubuškom je zbog tri isključenja morao na prijevremeno hlađenje: "Utakmica je bila prava muška, puna fighta i dosta grubog rukometa što se i očekivalo od hercegovačkog derbija", ističe Šoljić koji se osvrnuo na pobjedu u Ljubuškom: "Dogovor je bio da igramo jako u obrani i disciplinirano u napadu sa što manje tehničkih grešaka. Kada smo na poluvremenu shvatili da možemo parirati Izviđaču, ubacili smo u brzinu više i na kraju slavili s visokih šest golova prednosti".

Unatoč visokom ritmu i gustom rasporedu, igrač Zrinjskog je spreman za sve izazove: "Ozljeda Damira Džebe je svima teško pala pa tako i meni. Iz početka je bilo teško, ali povratak Maria Babića olakšao je meni i cijeloj ekipi posao jer Mario pruža odlične partije, kako u obrambenom tako i u napadačkom dijelu. Što se tiče mene, trenutno sam u dobroj formi za što se mogu posebno zahvaliti Borisu Kajanu s kojim radimo individualno na fizičkoj spremi", ističe Šoljić.

Fokus momčadi je sada na visočkoj Bosni: "Ne želimo i ne smijemo nikoga podcijeniti. RK Bosna Visoko je također mlada ekipa s nekoliko iskusnih igrača i imaju kvalitet za vrh Premijer lige BiH. S druge strane, nadam se sedmoj pobjedi u nizu jer smo u velikom naletu, ali i sa igrom iz posljednjih šest utakmica imamo razloga za optimizam pred domaćom publikom".

Atmosfera u Ljubuškom je bila fantastična, a velik doprinos dalo je i oko 150 navijača Zrinjskog koji su doputovali iz Mostara: "Naši navijači su kao i uvijek bili odlični, a posebno me iznenadila brojka. Mislim da rijetko koja ekipa ima ovakvu podršku, a pogotovo u gostima. Oni su naš osmi igrač i zbog njih smo ostavili srce na terenu i donijeli im tri boda", prisjeća se Šoljić koji je pozvao navijače i na derbi u subotu: "Pozivam sve navijače da u subotu u 17:30 dođu na još jedan rukometni derbi i uživaju u dobrom rukometu. Mi ćemo se potrudit vratiti im to na terenu dobrom igrom kao u Ljubuškom".

Susret HMRK Zrinjski Mostar - RK Bosna Centrotrans Visoko na rasporedu je u subotu, 02.02.2017. godine od 17:30 u dvorani na Bijelom Brijegu.