Dragan Šoljić: Naporan rad i zalaganje stigli na rezultatsku naplatu!

Dragan Šoljić
... Hills. Bit će to susret između prvoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva, odnosno jedne od najskupljih i jedne od najmlađih ekipa.

Mostarci u ovaj susret ulaze nakon šest uzastopnih pobjeda, uključujući i gostujuću protiv aktualnog prvaka BiH, RK Borac m:tel, dok su rukometaši Vogošće prvi poraz nakon dugo vremena doživjeli u posljednjem kolu u Maglaju.

Rukometaši Zrinjskog se već dva tjedna pripremaju za ovaj duel s obzirom da su posljednje kolo bili slobodni. Igrači Zdravka Medića igraju fantastičan rukomet i u sjajnom su naletu. Sličnog razmišljanja je i mladi mostarski pivot i jedna od ključnih obrambenih karika, Dragan Šoljić: "Imamo sjajan niz od šest uzastopnih pobjeda što nas jako veseli i sigurno ne želimo na tome stati. Ipak, ne smijemo se previše uzdizati, idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti sto će biti na kraju. Sigurno da nam je cilj postići što bolji rezultat do kraja prvenstva", ističe Šoljić.

HMRK Zrinjski je jedna od najboljih gostujućih ekipa ove sezone i očit je napredak u odnosu na prošlu sezonu: "Jeste, pali su u gostima branitelji titule ove i prošle godine što pokazuje naš veliki napredak i dizanje forme. Tajne nema, morao je kad-tad doći do izražaja naš naporan rad i zalaganje svih igrača i trenera. Godinu smo stariji, iskusniji i dosta fizički jači. Dobili smo još veći motiv osvajanjem kupa prošle sezone i plasiranjem u Europu. Naporno smo trenirali cijelo ljeto i moralo je doći na rezultatsku naplatu", ističe mostarski kružni napadač.

U subotu slijedi još jedna utakmica sezone za Mostarce. Susreću se ekipe koje se dobro poznaju iz prvenstva, ali i prijateljskih utakmica. U prvom dijelu sezonu, Vogošća je u Mostaru slavila s dva razlike: "To su derbi utakmice koje mi igrači najviše volimo igrati i odlučuju dvije ili tri lopte. Nismo bili na najvišem nivou u prvom dijelu prvenstva i izgubili smo. Vogošća je taj dan bila bolja ekipa i zasluženo pobijedila. U subotu idemo ekipi koju dosta dobro poznajemo iz prijateljskih i ligaških utakmica. Svjesni smo koliki je značaj ove utakmice i njima i nama. Smatram da oni imaju veći pritisak još od poraza iz prošlog kola".

U Mostaru se dobro trenira, rezultati su sjajni, a takva je i atmosfera: "Atmosfera je odlična nakon šest uzastopnih pobjeda te se nadamo pozitivnom rezultatu i da će ovo biti baš "Velika subota" za mostarski sport. Očekuje nas neizvjesni derbi susret i odlučit će ga ekipa koja bude igrala obranu na višem nivou. Pozivam naše navijače da nas prate ako su u mogućnosti, a mi ćemo to opravdati na terenu", dovršio je Šoljić.