Dragan Šoljić: Najuspješniji sportaš srednjih škola Mostara

Dragan Šoljić, HMRK Zrinjski
Evo što povodom toga kaže Dragan za naš portal HERCEGOVINA.info:

Kao prvo čestitka za najuspješnijeg sportaša srednjih škola Mostara. Hoćeš li nam reći kako si došao do ovog velikog priznanja?

Pozdrav svima, hvala na čestitkama. Sportom se bavim još od počekta osnovne skole gdje sam sudjelovao u školskim natjecanjima, a isto tako sam nastavio i u srednoj školi. Inače treniram rukomet koji zahtjeva dobru fizičku spremu, što mi je omogućilo da lako svladam i ostale sportove.

Da li je bilo teško biti najbolji među toliko sportaša srednjih škola?

Bilo je dosta zahtjevno, s obzirom da je konkurencija velika. Posebno sam ponosan na mušku ekipu iz svoje škole i na naše športske uspjehe, budući da idem u Ekonomsku, koja se smatra "ženskom školom", pa smo u manjini.

Što u biti za tebe znači ovo priznanje, da li će to biti poticaj za još veće rezultate?

Naravno,ovo priznanje mi svakako daje jos veći poticaj i motivaciju za dalje bavljenje sportom.

Inače si rukometaš HMRK Zrinjski. Možeš li nam reći od kada treniraš rukomet i koje si kategorije prošao?

Rukomet treniram već 10 godina. Prošao sam mlađe kadete i kadete, a prije tri mjeseca sam počeo igrati za prvi tim HMRK Zrinjski.

Zrinjski je poznat po dobrim rukometašima, da li se i ti nadaš da ćeš njihovim stopama?

Da iz Zrinjskog je poteklo mnogo uspješnih rukometaša kao sto su Marino Marić ,Igor Karačić i Vedran Delić. Svakako da su njihove karijere svima nama poticaj da doguramo što dalje u rukometu.

Kakve planove imaš za budućnost, što se tiče sporta i rukometa?

Za sada je moj cilj  pokazati se što bolje u prvom timu i završiti srednju školu. A za dalje ću vidjeti , kako će se sve odvijati.

Evo za kraj poruka čitateljima od najboljeg mladog sportaša srednjih škola Mostara?

Moja poruka svim čitateljima je da vjeruju u ono što rade, čime god da se bavili, rezultati ipak dolaze. Na kraju želim uputiti poseban pozdrav mojoj Ekonomskoj školi, prof. Goranu Prodanoviću i ekipi iz HALE.