Dea Vuković: Zrinjski može obraniti naslov

HŽRK Zrinjski, ŽRK Goražde, HŽRK Zrinjski, Dea Vuković
...ovaj novi Zrinjski je i dalje lider domaćeg prvenstva. Jedna od onih igračica koje su došle iz Kosače je i Dea Vuković, i evo što ona kaže za naš portal HERCEGOVINA.info:


Hoćeš li nam za početak reći nešto o svojim rukometnim počecima?

Počela sam trenirati kad sam imala 7 godina. Rukomet sam smatrala običnim sportom i teško sam ga uklapala u raspored, ali mi se nakon nekog vremena svidio i postao je dio mog života, dnevna rutina bez koje danas ne bih mogla.

Igrala li za Kosaču dok se niste ujedinili sa Zrinjskim. Možeš li povući kratku paralelu između te dvije sredine?

Započela sam trenirati u HRK Kosači gdje sam i trenirala sve do ujedinjenja sa Zrinjskim. S curama iz Kosače sam tu već od samih početaka, a cure sa kojima smo se spojili sam znala već od prije, pa se i nije bio problem uklopiti i prilagoditi.

Ujedinjenje dva kluba u Zrinjski je donijelo dobre rezultate i prve ste na ljestvici. Može li ovaj podmlađeni Zrinjski obraniti titulu prvaka?

Dadašnji Zrinjski može obraniti titulu prvaka bez obzira na podmladak, jer su s nama rame uz rame starije i iskusnije igračice, kao i trenerica od kojih možemo dobiti puno savjeta i mnogo toga naučiti.

Ove godine imale ste i iskustvo igranja u Europi. Koliko je po tebi Zrinjski daleko ili blizu od te Europe?

Iskusili smo Europu, bilo je to izuzetno iskustvo i pokazatelj na kvalitetu koju posjeduju europski klubovi. HŽRK Zrinjski mora još puno toga proći da bi se mogao uspoređivati sa jakim europskim klubovima, ali najvaznije je da mi kao ekipa imamo potencijal, volju za rad ,talenat te da smo mlade i da imamo vremena možda jednog dana zasjati na tronu.

Pred vama je utakmica sa Ilidžom u gostima, može li se do pobjede na tom vrućem gostujućem terenu?

Pobjeda na Ilidži nam je jako bitna, pogotovo jer gostujemo u protivnika koji nije nimalo lagan. Možemo do pobjede, imamo jaku želju,a i kvalitetniji smo, samo još trebamo ostaviti srce na terenu.

Kakvi su tvoji planovi za nastavak karijere, imaš li nešto što si planirala ostvariti u rukometu?

U budućnosti mi je namjera završiti srednju školu, te upisati DIF i naravno nastaviti paralelno trenirati i igrati rukomet. Ukoliko budem imala priliku, voljela bih igrati vani te nastavak karijere posvetiti profesionalnom rukometu.

Za kraj jedna poruka našim čitateljima i vašim navijačima?

Svim ljubiteljima rukometa i naravno našim navijačima bih željela poručiti da nas prate na utakmicama, te da navijaju za nas jer nam je potrebna podrška da osvojimo prvenstvo.

HERCEGOVINA.info