Danci priznali: Da, oštetili smo Hrvatsku i zato nismo spavali!

Hrvatska, danska, Njemačka
Hrvatska je izgubila od Njemačke 22-21 nakon niza spornih sudačkih odluka, a nakon što su po sucima 'drvlje i kamenje' isuli neki igrači, izbornik Lino Červar pa i sam predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, napokon su se oglasili i sami suci.

Pri rezultatu 21-20 za Njemačku dosuđeno je probijanje Karačiću u dvoboju s Wiedeom, a Martin Gjeding, koji je to probijanje i dosudio sada je priznao grešku:

- Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio - rekao je Gjeding za dansku televiziju, a onda je otkrio kako se i nije baš naspavao:

- Nismo se noćas naspavali, ali moramo prijeći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki utjecaj na jednu momčad i ona je na meni. U najbolju ruku je dvojbena situacija. Vidio sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugoga, dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška.

Njegov partner Mads Hansen smatra kako se s pritiskom trebaju znati nositi:

- Dobro smo, naravno, malo utječe na vas kada napravite nešto krivo, utječe na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi suci moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam niti nije mjesto.

24sata.hr