Čupićeva poruka kritičarima: 'Mi ovdje ginemo, a neki u Hrvatskoj nam samo otežavaju posao

rukomet, BRING KUP, Slavko Goluža, kauboj, danska, rukomet, Domagoj Duvnjak, ivan čupić, Igor Vori, Najbolji rukometaš svijeta, rukomet, kauboji, prijateljski susret, hrvatski rukometaši, kauboji, hrvatska rukometna reprezentacija, rukometna reprezentacija hrvatske, ivan čupić, rukomet, Hrvatska zemlja, kauboji, rukometna reprezentacija hrvatske, hrvatski rukometaši, Hrvatska, danska, rukomet, kauboji, hrvatska rukometna reprezentacija
Bez riječi, kao da ga vrazi tjeraju. Pojavio se na konferenciji za novinare gdje je pojasnio o čemu se radi:

- Mi se ovdje trudimo, ginemo, dajemo sve od sebe, a neki u Hrvatskoj nikako da spuste tenzije. Molim sve trenere, bivše igrače da nam pomognu, a ne da nam otežavaju posao.

Nije točno objasnio na koga se to ima odnositi jer nije spominjao imena, no naljutili su ga neki kritičari iz Hrvatske. Prešao je Čupić nakon toga na rukomet:

- Makedonci su dali sve od sebe, htjeli su nas pobijediti, no u drugom je dijelu presudilo naše iskustvo.

- Bilo je to u obrani točno kako smo se dogovorili u svlačionici, stajali smo gusto. Išli smo na Lazarova malo dublje iako on zabije svoje i kad ga se najbolje čuva. I kad smo gubili 9-4, vratili smo se i pokazali da smo prava momčad. No, mi možemo i bolje, zaključio je Jakov Gojun.

- Nismo najbolje ušli utakmicu, previše smo griješili u napadu, posebno ja, no vratili smo se uz odličnu obranu na čelu s Mirkom. Bila je to prava muška utakmica, borbena, pokazali smo kako se gine kad je najteže. Primili smo na početku neke lagane pogotke, no vratili smo se i ostvarili cilj. Sretni smo, prvi smo u skupini i idemo dalje. Pozitivno je to što smo u drugom dijelu lijepo igrali u napadu, bili smo gusti u obrani, borbeni do bola i to je pravi recept za nastavak natjecanja. Nisam se previše potrošio igrajući u obrani na Lazarova. Iako smo osigurali prvi cilj, u sljedećoj utakmici s BiH nema kalkuliranja - zaključio je vođa momčadi Domagoj Duvnjak.

Damir Bičanić još uvijek čeka vijesti od kuće jer mu supruga uskoro treba roditi, no rukomet je bio na dnevnom redu:

- Napokon smo dobro odlično igrali obranu, u napadu smo se puno kretali, bilo je puno križanja. Stvorili smo puno prilika i većinu ih zabili. Ovo je bilo na tragu onoga kako bismo trebali izgledati ako želimo, a želimo najveće stvari ovdje u Dohi.

I onda:

- Nikako da mi jave iz Hrvatske da sma postao otac, znat će svi kad se dogodi...

Kapetan Igor Vori pohvalio je suigrače, bio je zadovoljan, posebno igrom u drugom poluvremenu:

- Igrali smo mi dobru obranu i u prvom poluvremenu, no "štekali" smo u napadu i zato su nam se odvojili. No, poslije smo i obrambeno i napadački igrali zrelo, onako kako treba. Odmarati ili ne odmarati sada, pitanje je sad. Nema kalkuliranja, prvi smo, u dobrom smo ritmu. Stalno pričamo o čuvanju igrača, no treba nastaviti s pobjedama da zadržimo samopouzdanje, a ne da se uvuče neka nepotrebna nervoza...

O Brazilu kao suparniku, kapetan nije želio trošiti riječi:

- Rano je...

sportske novosti