Červar iznenadio: Odlazim nakon Europskog prvenstva!

lino červar, Hrvatska zemlja, Crna Gora zemlja

- Nakon završetka Europskog prvenstva napuštam izborničku funkciju - izgovorio je Lino Červar dan uoči odlučujuće utakmice s Danskom i dodao:

- Jutros sam imao sastanak s igračima kojima sam obznanio svoju odluku. 

Što mislite, treba li Lino Červar otići nakon EP-a? Tko je pokazao najveće nepovjerenje? Radi li se samo o "predstavi" uoči odlučujuće utakmice EP-a ili Červar zaista misli otići?

Glavni razlog je?

- Ne mogu podnijeti nepovjerenje u reprezentaciju koju sam posložio i koja je kombinacija starijih i mlađih igrača. Također, to je nepovjerenje i u projekt Olimpijskih igara London 2012. - rekao je Červar bez dodatnog obrazlaganja tko je to pokazao nepovjerenje pogotovo kada se zna da Zoran Gobac nije davao ocjene, mediji su bili korektni, a stručnjaci umjereni.

Cijeli Červarov monolog prenosimo u cijelosti:

"Budući da s rukometnim savezom Hrvatske zapravo imam ugovor do kraja EP-a u Austriji, neovisno što u ugovoru zapravo piše do ljeta, najavljujem svoj odlazak s mjesta izbornika nakon Europskog prvenstva.

Jedan od razloga je da postoji veliko nepovjerenje prema kombinaciji mladih igrača i starijih iskusnih igrača, odnosno, određeno nepovjerenje čak i oko mene i oko projekta London 2010. godine, što je za mene kao jednog od nositelja projekta, pogubno za budućnost hrvatskog rukometa.

Evidentan je otpor prema promjenama, a promjene nose rezultat. To najbolje govore komentari o dosadašnjem nastupu reprezentacije gdje se i pored pet nastupa bez poraza govori se o lošoj igri naše najmlađe reprezentacije na ovom prvenstvu, a najdrastičnije smo oslabljeni - bez Valčića i Lackovića.

Umjesto da se govori i da potpora mladoj reprezentaciji, umjesto da se govori kako njima treba dati više prostora u klubovima gdje su rezerve, stvara se izrazito nepovoljna klima prema promjenama, jednako kao i promjenama u našem hrvatskom društvu.

U takvim okolnostima kao i u nepodnošljivoj atmosferi podijeljenosti, mržnje, zavisti, netolerancije, nerazumijevanja, nepovjerenja, nepoštivanja svoje djece i svojih ljudi - u takvim okolnostima ja ne mogu raditi.

Stoga, kao logičan čin nameće se zaključak da HRS nakon EP-a odredi novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Za ovo što smo do sada napravili ja iz sveg srca čestitam igračima, a rezultati jasno i glasno govore da smo ispred velesila na ovom EP-u, kao što su Švedska, Rusija, Srbija, Njemačka ili Češka."

Červar, pak, nije prokomentirao pitanje radi li se o neopozivoj ostavci.

Reakcija Hrvatskog rukometnog saveza se očekuje ubrzo jer zasjeda Izvršni odbor.

sportal.hr