Briljantna Francuska uništila Dance i uzela zlato!

Nikola Karabatić, Nikola Karabatić, klađenje, namještanje utakmica, Claude Onesta, Nikola Karabatić, Francuska, danska, rukomet, Nikola Karabatić, sp rukomet
Karabatić i društvo ponovo su na vrhu svijeta. Najtrofejnija rukometna generacija stigla je do zlata i na Europskom prvenstvu u Danskoj, porazivši u finalu domaćina. Publika u Herningu samo je mogla šokirano gledati kako Francuska od početka do kraja utakmice razbija njihove ljubimce i dolazi do impresivne pobjede.

Danska je mnogo slabosti pokazala već u polufinalnoj utakmici protiv Hrvatske, a Francuzi su sve te mane Wilbekove ekipe vješto iskoristili. Već u prvom poluvremenu otišli su 'galski pijetlovi' na prednost od 10 razlike, da bi do odmora utrpali nevjerojatna 23 pogotka za mirnih +7 (23:16).

U drugom dijelu ništa se nije promijenilo. Danski golmani nisu bili u stanju obraniti praktički ništa, a Francuzi su sipali golove sa svih pozicija. Domaća momčad uspjela je u jednom trenutku smanjiti na -6, ali bolje nije mogla. Uslijedio je novi uzlet Francuza za konačnu, uvjerljivu i zasluženu pobjedu.

Najbolji strijelci bili su Guigou s 10 postignutih golova te Porte s 9, dok je na drugoj strani Mikkel Hansen zabio 9.

Francuska je turnir završila samo s jednim porazom, a Nikola Karabatić proglašen najkorisnijim igračem Europskog prvenstva.

EP u rukometu, finale:

Francuska - Danska 41:32

Tportal.hr