Bošković: Volio bih da ‘napadnemo’ Premijer ligu | Hercegovina.Info

Bošković: Volio bih da ‘napadnemo’ Premijer ligu

rukometna akademija čapljina
rukometna akademija čapljina
Rukometna akademija Čapljina, kao jedan od nastavljača bogate čapljinske rukometne tradicije, zauzela je sedmo mjesto, piše Večernji list BiH.

Trinaest pobjeda

Čapljinci su dobili 13 utakmica, jedanput su igrali neodlučeno, dok su 10 puta poraženi. Jesu li akademci zadovoljni ostvarenim, govori Darjan Bošković, inače predsjednik kluba, još uvijek aktivni igrač, vratar hrvatskog prvoligaša Metkovića: - Sedmo mjesto. Lani smo u prvoj sezoni u 1. ligi bili šesti, ove godine smo najavljivali napredak za koje mjesto, što smo i zaslužili po igračkom kadru, radu i mladima koje imamo. Međutim, moramo ipak biti zadovoljni. U drugom dijelu rotirali smo dosta mlađih, što je uvjetovalo i nešto slabiji rezultat od najavljivanog. Osobno sam zadovoljan - kaže predsjednik Darjan Bošković te nastavlja:

- Ovo nam je bila druga sezona u 1. federalnoj ligi, nismo znali kako će to izgledati kad smo se nakon nekoliko sezona rada uključili u natjecanje. U prošloj sezoni krenuli smo odlično, a u ovoj sezoni u nešto izmijenjenom sastavu nastavili u sličnom ritmu. Isplivalo je nekoliko mladih igrača - kaže predsjednik Bošković te u osvrtu na perspektivu podcrtava:

- Imamo mlade igrače s područja Čapljine i nekoliko iskusnijih. Nama je problem što je ova godina izlazna pojedinim momcima, tako su trojica igrača najavila odlazak na studij. Obavit ćemo razgovor s njima i vidjeti možemo li dalje na njih računati. Unatoč tome, za rukomet u Čapljini nema brige, mislim da sljedeće sezone, uz domaći kadar i nešto više novca, možemo napasti i 1. mjesto. Momčadi ispred nas ne odskaču puno, pa zato i mislim da sa stečenim iskustvom domaći momci mogu i koji korak više. Iznimka je Izviđač koji ima izvrsnu rukometnu školu, to su momci rođeni 2002. godine. U izjednačenoj utakmici uspjeli su nas tijesnom razlikom nedavno dobiti u Čapljini - kaže predsjednik Bošković te najavljuje predstojeće aktivnosti:

- Uskoro ćemo održati redovitu skupštinu, vidjeti što možemo, zacrtati planove za novu sezonu, odlučiti hoćemo li jurišati na 1. mjesto i hoće li nas netko podržati. Mislim da naša mlada momčad sa sadašnjim sastavom i nekolicinom pojačanja može "napasti" Premijer ligu. Aktivni ste igrač Metkovića, razmišljate li i vi o povratku?

- Želim karijeru završiti u Čapljini, tu sam počeo, tu bih želio i završiti, ali to će ovisiti o ciljevima u idućoj sezoni. Volio bi da cilj bude Premijer liga.

Velika razlika

Kad biste usporedili 1. ligu u kojoj se natječe klub kojem ste na čelu i 1. hrvatsku ligu, južna skupina, u kojoj igrate, što biste kazali? - Mislim da je velika razlika između naše federalne lige Jug i Prve hrvatske liga, također Jug. Praktički su isti rang, ali po jačini prednost je na strani hrvatske lige. Mi putujemo gore u Istu, Karlovac, Crikvenicu, Rijeku..., odreda poznate rukometne centre. Mislim kad bismo sudjelovali u toj ligi, bila bi to grčevita borba za ostanak. Tamo je profesionalizam koji zahtijeva četiri treninga minimalno, a utakmica je peta. Ova naša i hrvatska liga Jug velika su razlika...