Bernard Mandarić: Zrinjski je maksimalno spreman!

mandarić bernard, HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski, mandarić bernard

Neizvjesna borba će se voditi za treće mjesto, za koje su trenutno najozbiljniji kandidati HMRK Zrinjski, RK Derventa te RK Konjuh. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u borbi za opstanak gdje će se do kraja nekoliko ekipa boriti za ostanak u društvu najboljih.

Derbi ovog kola igra se u subotu od 20:00 u Mostaru, a sastaju se HMRK Zrinjski Mostar i RK Bosna Sarajevo. Osim ovog susreta, ove dvije momčadi će se sastati i u srijedu, opet u Mostaru, u okviru Kupa BiH nakon što je Bosna u prvom susretu u Sarajevu slavila s 26:21.

Dobra vijest za Mostarce sigurno je povratak kapetana Bernarda Mandarića, čiji je doprinos nedostajao u posljednje četiri utakmice Zrinjskog, između ostalog i Kup utakmice protiv Bosne: Nije me bilo četiri utakmice, tri ligaške i jedna Kup utakmica protiv Bosne. Oporavak teče izvrsno. Nakon dva tjedna terapija, krenuo sam sa kondicijskim trenerom Borisom Kajanom raditi na oporavku i na fizičkoj spremi. Žestoko smo radili, tako da sam ova dva posljednja treninga u dvorani s momčadi odradio bez problema. Malo sam osjetio Ahilovu tetivu, što je sasvim normalno, ali mislim da će s još 2-3 terapije pored treninga sve biti u redu i da ću u potpunosti biti spreman za dvomeč s Bosnom, izjavio je Mandarić.

Ozljede vuče već duže vrijeme i na većini utakmica je morao stisnuti zube i igrati pod bolovima: Što se tiče ozljeda, radi se o dvije koje praktički vučem još od ljetnih priprema, dakle nešto više od sedam mjeseci. Radi se o ozljedi Ahilove tetive koja je bila u jako lošem stanju. Prema mišljenjima stručnjaka, čak sam igrao s napuknutom tetivom. Druga ozljeda je ona trbušnog zida koja je već duže vremena za operacije, ali sada smo s posebnim vježbama uspjeli stisnuti i ojačati mišiće. Ipak, kako bi dugoročno sve bilo u najboljem redu, nakon završetka sezone planirana je operacija. HMRK Zrinjski ove godine igra zapaženu ulogu u prvenstvu. Trenutno je treća momčad i bori se za Playoff: Dosadašnjim dijelom sezone mogu biti zadovoljan, ali mislim da smo trebali imati još koji bod više. Pobjeda u Goraždu nam je nažalost izbjegla, a vodili smo jedno vrijeme čak i 5 razlike. S tom pobjedom bi napravili veliki iskorak prema završnici prvenstva, ali uvjeren sam da i u ovoj situaciji to možemo uspjeti.

Slijedi dvomeč s RK Bosna. Prvo u subotu u prvenstvu, a onda i uzvrat Kupa BiH koji je na rasporedu u srijedu: Mislim da smo puno kvalitetnija ekipa od Bosne i onih 5 razlike što smo izgubili u Sarajevu nije realna slika te utakmice. Našim pravim pristupom i ulaskom u obje ove utakmice možemo dobiti, a u drugoj i nadoknaditi zaostatak od 5 golova. Momčad je maksimalno spremna za ovaj ispit. Ima tu par sitnih ozljeda, ali ćemo stisnuti zube i odraditi to na pravi način. I na kraju pozivam publiku da napunimo dvoranu u ove dvije utakmice što nam slijede s RK Bosna i da budu nas osmi igrač kao i do sada!