Balić je bio izvanzemaljac, ali Hrvatska opet ima najboljeg na svijetu - Domagoja Duvnjaka

rukomet, Bring Cup, Hrvatska, Slavko Goluža, Domagoj Duvnjak, Hrvatska, rukomet
Iako je njegova reprezentacija u posljednjem kolu svladal Francuze ta im pobjeda ništa nije značila. Hrvatska je obavila posao protiv Poljske i ušla u polufinale.

- Prošla su lijepa vremena švedskog rukometa, koji se, nažalost, poprilično srozao. Ne treba tu tražiti neke posebne razloge, to je tako u sportu, jednostavno postoje ciklusi. Nekada davno svijetom su harali Rumunji, sad ih nigdje nema, pa smo mi bili najbolji, onda smo nestali. Ne sasvim, tu smo negdje, no daleko od stare slave. Pa su drmali Francuzi, oni su još uvijek vrh, no i oni moraju jednog dana pasti. To je potpuno normalno. I Hrvatska je imala krizu nakon zlata u Atlanti, koliko se sjećam.

Ipak, Hrvatska je s Balićem, najboljih igračem svijeta, Džombom, Metličićem bila puno jača nego ova sada, vidi se to po boji osvajanih odličja. Zlato u Hrvatsku nije došlo od 2004.:

- To je istina, Balić je bio izvanzemaljac, no Hrvatska i sada ima najboljeg igrača svijeta. Duvnjak je trenutačno vrh. Nije tip igrača kao Ivano, njegova je lopta prkosila zakonima fizike, no mislim da je najbolji na svijetu. Balić je možda prerano otišao iz reprezentacije, vidim da i u Njemačkoj sada odlično igra. No, ima on već dosta godina i teško bi mu bilo igrati na ovakvom turniru.

Hrvatska, dakle, neće doživjeti pad kao što je to doživjela Švedska?

- Ne vjerujem, koliko znam i u mlađim dobnim kategorijama hrvatska reprezentacija stalno nešto osvaja. To znači da se kod vas odlično radi s mladima što nije slučaj u Švedskoj. Zašto, to ne znam. Mi sada imamo momčad s nekoliko vrhunskih igrača, no nikako se sve to ne može sklopiti u pravu cjelinu. Oni ili igraju odlično, kao kad su u Londonu uzeli srebro, ili skroz potonu kad im krene loše. To je bio slučaj sada protiv Poljske. Potpuno su se raspali.

Rasplet EP-a, smatra Wislander, vrlo je izgledan.

- Ne treba tu biti pametan, to se vidi na prvi pogled. Osim što su možda trenutačno najjači, Danci još igraju na domaćem terenu. Hrvatska, Španjolska i Francuska odlučit će o tome kome će srebro, kome bronca, a kome utjeha da su igrali u polufinalu.

Wislander je bio u svoje vrijeme rukometni Mount Everest, u krugu je najboljih ikada.

Teško mu je sastavljati neku listu najboljih svih vremena:

- Balić je bio vrh, volim danas Karabatića, čovjek gazi u oba pravca, to je velika kvaliteta, može to i Duvnjak, puno je bilo velikih igrača, od Jacksona Richardsona, Talanta Dujšebajeva. Teško je i ne mogu rangirati.

sportske.jutarnji.hr