Austrija bolja od BiH: Loše drugo poluvrijeme uzrok poraza

rukomet, svjetsko rukometno prvenstvo katar, BIH, iran, BIH, austrija, katar, BIH, Tunis, rukomet, katar, Ivan Karačić, BIH, rukomet, Svjetsko prvenstvo, Rukometna Premijer lige BIH, Ivan Karačić, BIH, rukomet
Večeras su u dvorani Ali Bin Hamad Al-Attiyah  rukometaši BiH poraženi od Austrije rezultatom 21:23, a razlog je vrlo loša igra u drugom poluvremenu i neshvatljive greške u napadu.

Za razliku od juče kada su pravili dosta grešaka, večeras su igrači Dragana Markovića odigrali skoncentrisanije prvo poluvrijeme. Rezultat toga bio je i gol prednosti (13:12), a najbolji igrač u prvih 30 minuta bio je Senjamin Burić sa 4 pogotka, dok je Dejan Malinović postigao tri.

Međutim,u nastavku se igra  rukometaša BiH raspala. Prije svega u napadu, gdje je sve branio golman Thomas Bauer. Zmajevi su za 20 minuta drugog dijela postigli samo tri pogotka, što su razigrani Austrijanci iskoristili za veliki preokret - u 50. minuti na semaforu je pisalo 20:15.

Tu je utakmica praktično bila riješena. Povratka nije bilo, pa izabranici Dragana Markovića imaju pobjedu i crveni karton. U 55. minuti Vladimir Vranješ je zaradio direktni crveni karton.

Oslobodjenje