FOTO  Andrej Bošnjak: Iz Škole rukometa HMRK Zrinjski očekujemo da će 'izaći' novi Karačić ili Marić

hmrk zrinjski skola rukometa

... treće pobjede na Europskom rukometnom prvenstvu i sa stopostotnim učinkom krenuti u drugi krug. Oba ova igrača svoje prve korake napravila su u mlađim selekcijama HMRK Zrinjski iz Mostara.

HMRK Zrinjski već godinama iz svoje rukometne škole "izbacuje" odlične rukometaše, kojima se, možemo slobodno napisati divi cijela Europa. Zasigurno najveći "krivci" su treneri koji vode školu rukometa aktualnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine mostarskog Zrinjskog.

Upravo zbog toga danas na našem portalu donosimo Vam razgovor sa trenerom u Školi rukometa HMRK Zrinjski Andrejom Bošnjakom.

- Možete li čitateljima portala HERCEGOVINA.info ukratko reći o vašem rukometnom putu?

Andrej: Rukomet sam počeo trenirati 2000. godine. Moji prvi treneri su bili Damir Saltarić i pokojni Goran Suton. To su bili moji prvi rukometni koraci. Od tada pa sve do danas sam član HMRK Zrinjski. Prošao sam sve selekcije Zrinjskog tako da sam došao do prvog tima, a za koji sam nastupao oko osam godina. Zbog privatnih obveza i manjka vremena morao sam prestati sa aktivnim igranjem, ali moju ljubav prema rukometu sam nastavio kroz rad sa djecom, kao trener u Školi rukometa HMRK Zrinjski.

- Koje uzrasne kategorije trenirate u Školi rukometa HMRK Zrinjski?

Andrej: Trenutno vodim dvije selekcije u Školi rukometa HMRK Zrinjski. Vodim dječake rođene 2004. i 2005. kao i dječake rođene 2006. i 2007. godine.

- Osim Vas u Školi rukometa HMRK Zrinjski da li ima još trenera?

Andrej: Škola rukometa HMRK Zrinjski broji više trenera na čelu sa voditeljem škole Lazarom Ragužem. Osim mene tu su još treneri vratara Adnan Omanović i Danijel Križanović. Tu je i Goran Soldo koji vodi najmlađe polaznike Škole rukometa HMRK Zrinjski i trener druge ekipe Marko Čuljak.

- Možete li našim čitateljima reći gdje se održavaju treninzi Škole rukometa HMRK Zrinjski i u kakvim uvjetima radite?

Andrej: Treninzi se održavaju u rukometnom domu HMRK Zrinjski koji se nalazi u Kampusu Sveučilišta Mostar u Rodoču. Imamo odlične uvjete za rad. To je, znači naš rukometni dom. Gotovo svi termini su rezervirani za Školu rukometa HMRK Zrinjski.

- Možete li nam reći koliko polaznika broji Škola rukometa HMRK Zrinjski, kako se vrši selekcija i kako su organizirani treninzi?

Andrej: Selekcija se vrši po godištima. Naravno, svi dječaci su dobrodošli u naš klub koji trenutno broji oko 120 članova. Godišta 2004. i 2005. kao i 2006. i 2007. treniraju tri do četiri puta tjedno u vremenskom razdoblju od sat vremena, a stariji kadeti i druga ekipa treniraju četiri do pet puta tjedno u vremenu od sat i petnaest minuta, do sat i pol.

- Da li navijači Zrinjskog mogu očekivati nekog novog Ivana ili Igora Karačića, Marina Marića, Vedrana Delića, Darka Martinovića...

Andrej: Mostar je uvijek bio pun talenata, ne samo u rukometu već u svim sportovima, a sigurno možemo reći da će iz naše Škole rukometa izaći novi Karačić ili Marić.

- Možete li nam reći nešto više o sustavu natjecanja mlađih uzrasta HMRK Zrinjski kao i rezultatima koje postiže vaša škola rukometa?

Andrej: Zadnji turnir na kojem smo nastupali je Međunarodni rukometni turnir u Zenici. Tu smo osvojili dvije brončane medalje. Medaljama su se okitili dječaci rođeni 2002. i 2003. godine, kao i dječaci rođeni 2006. i 2007. godine. Ovo je inače jako dobar rezultat za Školu rukometa jer je samo natjecanje bilo izuzetno jako. Ekipa mlađih kadeta, koju inače vodim ja, nastupa i u Ligi Herceg Bosne koja se igra u turnirskom sistemu natjecanja, što znači da svaka dva tjedna nastupamo na nekom turniru u Hercegovini. Mi u školi rukometa prvenstveno ne gledamo na rezultat. Gledamo da djeca imaju što više kvalitetnih utakmica i da se samim tim razvijaju.

- Za kraju možete li nam reći vašu prognozu večerašnje utakmice Hrvatska - Švedska, kao i vaše mišljenje koliko može ova reprezentacija Hrvatske napraviti na ovom Europskom prvenstvu?

Andrej: Što se tiče večerašnje utakmice naravno da očekujem pobjedu Hrvatske uz dobar nastup našeg Igora Karačića. Ujedno mislim da su nastupi našeg Igora i Marina jedna velika reklama za naš klub, ali i grad Mostar. U drugom krugu očekujem i nastup našeg Marina Marića. Što se tiče Hrvatske na ovom Europskom prvenstvu mislim da smo spremni za finale.

HERCEGOVINA.info