Andrea Prusina: Donijeti ćemo titulu u Mostar

Naime, Prusina je u prošloj sezoni bila najbolji strijelac Premier lige sa 174 pogotka, u prvom dijelu tekuće sezone u Premier ligi postigla je 81 gol, a u Challenge kupu 30 puta je tresla mrežu protivnica.

Ova 25-godišnjica igračica u Zrinjski je stigla iz Ljubuškog u čijem je dresu bila prvakinja, te osvojila tri Kupa BiH. Mostarska ekipa predvođena Prusinom na dobrom je putu da ove sezone titulu donese u Mostar.

„Imamo sve preduvjete da ove sezone osvojimo naslov prvaka BiH. Prvi dio sezone završili smo na prvom mjestu, s tim da smo glavnog konkurenta ekipu Borca pobijedile u Banja Luci. U nastavku sezone očekuje nas naporan ritam utakmica, budući da osim prvenstva, igramo i Kup, te Europu, ali ja vjerujem da ćemo izdržati taj tempo i titulu donijeti u Mostar", kazala je za pogled.ba Andrea Prusina.

Drugi dio sezone rukometašice Zrinjskog otvaraju u subotu, kada na domaćem parketu dočekuju ekipu Krivaje.

„U prvom dijelu sezone jedini poraz doživjele smo od Krivaje. Pripreme za sezonu su dosta kasnile i to se osjetilo u tom prvom susretu, što su igračice Krivaje iskoristile i zasluženo pobijedile. Mi smo sada u puno boljoj formi, te vjerujem da ćemo u subotu slaviti i uzvratiti Krivaji za poraz u Zavidovićima", istaknula je Prusina.

Svoju kvalitetu rukometašice Zrinjskog pokazale su u europskim nastupima, gdje su bile uspješnije od austrijskog Union Korneuburg i makedonskog Kumanova. U četvrtfinalu Challenge kupa se sastaju sa hrvatskim predstavnikom ekipom Fantasyland Samobor.

Zadovoljne smo ždrijebom, s tim da sam ja osobno osim Samobora priželjkivala Kielce iz Poljske. Gledali smo DVD utakmice Samobora i Splita u kojoj smo vidjeli da se radi o jednoj dosta kvalitetnoj ekipi. Najbolje igračice Samobora su Lovrić i Milanović-Litre. Teško je na osnovu onoga što vidite na DVD-u donijeti neki sud o našim izgledima za plasman u polufinale, jer prava slika o mogućnostima ekipe tek se vidi na parketu. Ipak, ja smatram kako su šanse za plasman u nastavak natjecanje podjednake za obje ekipe", rekla je Andrea Prusina.

Andrea Prusina je rukomet počela igrati sa 12 godina u rodnom Ljubuškom, a već tri godine poslije nastupa za seniorsku ekipu. U Zrinjski je stigla 2011. godine, a jedan od razloga dolaska u Mostar je i studij DIF-a, gdje je na trećoj godini.

U jednom od prvih nastupa za Zrinjski Andrea je ostvarila svoj osobni rekord. Zrinjski je u Goraždu pobijedio 37:19, a Ljubušanka je postigla čak 20 pogodaka. Tako da su za njezine usluge pokazali zanimanje mnogi klubovi iz regije.

„Bilo je ponuda za odlazak vani, ali ovdje mi je sada najljepše. No, postoji mogućnost da već iduće sezone napustim Zrinjski, te zaigram u nekom od hrvatskih klubova", kaže Prusina.