FOTO  Andrea Prusina: Dokazale smo da je Zrinjskom mjesto na vrhu ženskog rukometa

Andrea Prusina, HŽRK Zrinjski
Plemkinje će prezimjeti u Europi, ali i na čelu prvenstvene ljestvice ispred Borca koji ima proračun desetak puta veći od Zrinjskog. Nažalost malo tko želi pomoći ovom uzornom kolektivu, a i mediji su za njih pokazali interes tek kada su postigle uspjeh u Europi. Jedna od nazaslužnijih za uspjeh Plemkinja je svakako Andrea Prusina, koja je po našem sudu i najbolja igračica domaćeg prvenstva. Evo što o svemu nabrojanom za naš portal kaže Andrea:

Kao prvo možeš li nam objasniti kako ste postigli ovakve uspjehe bez ikakve pomoći grada i županije?

Uspjeh smo postigle isključivo radi kvalitete našeg tima, velikim zajedništvom i vrijednim treniranjem. Postoje dva čovijeka u klubu koji nam pomažu da imamo osnovne uvjete za odigravanje utakmica, a to su Dragan Pinjuh i Petar Zelenika, ali oni ne mogu sami iznijeti sav teret.

Otkuda vi djevojke crpite energiju za treniranje i igranje u ovako nemogućim uvjetima?

Ja mislim da upravo nemar grada i okoline prema nama daje taj unutarnji poriv za dokazivanje i inat, da dokažemo da vrijedimo. I naravno tu je i ljubav prema rukometu.

Andrea Prusina,HŽRK Zrinjski

Jedini kiks u ovoj sezoni se desio još u prvom kolu u Zavidovićima, da li ste se nakon te utakmice nadali ovakvom uspjehu?

Mi smo zbog stanja u kakvom je klub, kasno krenuli sa pripremama ovo ljeto, i tako nedovoljno pripremljeni fizički i psihički ušli u taj susret sa Krivajom, koga smo nažalost izgubili. Međutim, u nijednom trenutku nismo sumnjali u sebe i vjerovali smo da možemo što smo i dokazali da pripadamo vrhu ženskog rukometa u BiH

Koje utakmica je bila teža za odigrati, one u Austriji ili ova u Banjaluci?

To su dvije različite stvari, u Austriju smo išli ne znajući što nas čeka, apsolutno nikakve informacije o protivniku nismo imali, dok sa Borcem nije bilo velikih nepoznanica. Ne mogu reći koja utakmica je bila teža za igrat, jer svaka ima svoju težinu, međutim meni osobno je slađa pobjeda nad Borcem, s obrzirom da je prvak već dugi niz godina i isto tako nepobjediv na svom domaćem trenu.


Ja mislim da upravo nemar grada i okoline prema nama daje taj unutarnji poriv za dokazivanje i inat, da dokažemo da vrijedimo.

Što možemo očekivati na proljeće?

Nismo u ovu sezonu ušli pompozno, pa tako ni sada nakon ovakvog rezultata nećemo praviti drame. Nastavljamo sa treninzima, očekuje nas borba na tri fronta( prvenstvo- kup- europa), bitno je da budemo zdrave, pošteđene od ozljeda, a onda rezultat ne bi trebao doći u pitanje.

Kako se vi djevojke sada nosite sa medijskom bukom oko vas? Do utakmice u Austriji vijesti o Vama gotovo da nije bilo, a onda odjednom svima ste zanimljivi?

Žalosno je da se o nama do utakmice u Austiji rijetko pisalo, međutim svjesne smo toga dok ne napraviš neki veći bum, nema velike pažnje. Za sada se dobro nosimo, lagali bi se kad bi rekli da ne godi ta medijska pažnja.

Andrea Prusina,HŽRK Zrinjski

Kako si ti zadovoljna svojim igrama u ovoj sezoni?

U početku sezone nisam bila zadovoljna ni sa sobom ni sa cijelom ekipom, jer sam znala da to nismo prave mi. Ali kako je prvenstvo odmicalo, tako smo dizali formu, kako ekipa tako i ja. Za sada sam zadovoljna, ali, naravno uvijek može bolje.

Posljednje kolo jesenjeg dijela donosi Gradski derbi sa Katarinom, i ta je utakmica prigoda da svi vide šampionski Zrinjski, pa možeš li im poslati poruku za taj susret?

Ovim putem pozivam sve navijače i ljubitelje rukometa u Mostaru, da nas u nedjelju 9.12 u 16:00 dođu podržati u utakmici protiv Katarine, da pobjedom osiguramo jesenjski naslov prvaka BiH.

hercegovina.info