FOTO  Povijesni Uskrs našeg sporta: Hrvatica napravila senzaciju!

Donna Vekić, tenis, WTA turnir
Sedamnaestogodišnja Osječanka Donna Vekić ostvarila je najveći rezultat u dosadašnjem dijelu karijere. Na WTA turniru u Kuala Lumpuru nakon dva sata i 52 minute velike borbe svladala je u finalu desetu igračicu svijeta Dominiku Cibulkovu!

Vekić je dosad u karijeri igrala dva finala na WTA Touru, u rujnu 2012. godine poražena je u Taškentu od Rumunjke Begu sa 6-4, 6-4, da bi prošle godine u Birminghamu bolja bila Slovakinja Daniela Hantuchova sa 7-6, 6-4. U Kuala Lumpuru Vekić je igrala sjajno i u finalu mogla čak i brže završiti posao jer je u trećem setu imala dvostruki break, kod 5-2 na servisu za meč propustila je čak četiri meč-lopte, no imala je dovoljno mirnoće i snage u tie-breaku odnijeti veliku pobjedu.

13. igri trećeg seta Cibulkova je ključne servise izgubila nakon vodstva Vekić s 4-3, tada je Slovakinja izgubila oba poena na svom servisu i Vekić je stigla do nove tri meč lopte. Iskoristila je prvu i ukupno petu te je proslavila svoj prvi naslov na WTA Touru.

Vekić je meč završila s 11 as servisa i šest realiziranih break lopti od 17 prilika. S druge strane šest puta do breaka došla je i Cibulkova koja je imala šest prilika manje.

Inače, ovo je prvi put od 2002. godine da je jedna hrvatska tenisačica osvojila naslov na WTA Touru. Posljednja kojoj je to uspjelo bila je Iva Majoli prije 12 godina u Charlestonu.