FOTO  Počele Male olmipijske igre u Konjicu

Konjic

Strukovna  udruga  okuplja pedagoge sa završenim fakultetima, akademijama iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja sa područja općine Konjic.

Jedan od statutarnih zadataka udruge  predstavlja i organiziranje školskih sportskih natjecanja i doprinos razvoju školskog sporta.
Održavanje školskog sportskog natjecanja podržalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ i Pedagoški zavod Mostar, dok je finansiranje cjelokupnog projekta podržala Općina Konjic.

Male olmipijske igre u Konjicu posljedni put su održane 80-tih godina prošlog stoljeća, tako da je prošlo vise od 30 godina od ovakve manifestacije.

Za ovu godinu planirano je održavanje natjecanja u četiri kategorije:
II- III, IV-V, VI-VII i VIII i IX razred za oba spola.

Za najmlađe školske uzraste organizovan će biti poligon motoričkih vještina i elementarna igra graničar, dok će za uzrast VI-VII razredi održati natjecanje u futsalu, mini odbojci, basketu i atletici, a za uzraste VIII-IX u futsalu, odbojci, košarci i atletici.

Natjecanje  se održava od 28.4.-25.5.2017.godine.

U petak 28.4.2017. godine u 10:00 otvorene su Male olmpiijske igre u Konjicu, riječima Biljane Handžo: „neka Olimpijske igre u Konjicu počnu".

Prvo natjecanje je bilo u FUTSAL-u.

Natjecanje se održalo u dvije kategorije: VI-VII razred i VIII- IX razred

Na natjecanju je sudjelovalo  pet reprezentacija: Druge osnovne škole, Druge osnovne škole - područno odjeljenje Podorašac/Bradina, Prve osnovne škole, Osnovne škole Glavatičevo i Osnovne škole Čelebići.

Kod mlađih kategorija najbolja je bila reprezentacija Druge osnovne škole Konjic, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Prva osnovna škola odnosno Osnovna škola Čelebići.

Kod starijih uzrasta najbolja je ponovo bila reprezentacija Druge osnovne škole Konjic, drugo je zauzela reprezentacija Prve osnovne škole Konjic, a na trećem mjestu je reprezentacija Druge osnovne škole - područno odjeljenje Podorašac/Bradina.

Slijedeće natjecanje  će se održati u petak 05.05.2017.godine u odbojci i košarci za učenike i učenice osmih i devetih razreda.

Sve fotografije u GALERIJI