FOTO  Žetva nagrada ŽOK Galeba u Makarskoj !

kate erceg, Makarska

Sustav natjecanja je bio takav da su ekipe bile podijeljene u 4 grupe gdje igra svako sa svakim. Treće plasirani formiraju svoju grupu, a prvo i drugo plasirani igraju u križ , uz razigravanja za plasman. Svaka ekipa je imala po 5 utakmica, što je trenerima bilo važno radi uigravanja, provjere stanja te reagiranja svojih ekipa. Sama činjenica da igraju protiv ekipa iz drugih država s kojima se ne susreću često daje dodatnu kvalitetu susreta što je po njima vrlo važno u razvoju odbojkašica.

Nakon 2 dana kvalitetne odbojke, uzbudljivih susreta, najveći pehar su podigle odbojkašice GALEBA- Bar, iz Crne Gore! U finalu su po drugi put na turniru, "preletile" juniorsku reprezentaciju Zagreba ( 2:0 , po setovima 25:18, 25:20 )koje su do tada pobjeđivale ; Triglav, Makarsku, te Rudar u dramatičnoj završnici 3.seta. Jedina ekipa koja je bila blizu da ugrozi GALEB -Bar je bila ekipa ŽOK Dubrovnik, koje su u svojoj možda najkvalitetnijoj utakmici turnira povele prvi set 25:20, da bi istim rezultatom izgubile druge, a treći je sa 15:13 pokazao da se na turniru igra kvalitetna odbojka. Da su u konstanti dobrog igranja dubrovčanke pokazuju u borbi za 3. mjesto gdje ih je čekala ekipa Rudara. Prvi set je otišao na stranu "rudarki" 20:25, da bi se nakon početne uspavanke , ŽOK Dubrovnik podigle u bloku i brzom napadu te sa 25:18 i 15:6 u trećem , zasluženo otišle sa peharom i medaljama iz Makarske.

Nakon razigravanja za plasmane konačni poredak turnira je :
1. ŽOK Galeb - Bar
2. Juniorska reprezentacija Zagreba
3. ŽOK Dubrovnik
4. ŽOK Rudar
5. ŽOK Triglav
6. ŽOK Sinj
7. OK Makarska
8. ŽOK Solin
9. OK Trogir
10. ŽOK Gimnazijalac
11. ŽOK Tabor
12. ŽOK Triglav 2

Na kraju su treneri i stručni žiri birali najbolje igračice, kao i postavu turnira pa su tako nagrade otišle u ruke :

Najbolja igračica: Ana Vujošević ( ŽOK Galeb )
Najbolja tehničarka: Gabrijela Stipanović ( ŽOK Dubrovnik )
Najbolji libero : Izabela Štimac ( junior.repr. Zagreba)

Postava : Nikolina Vujović ( ŽOK Galeb), Katjuša Mohović ( ŽOK Kranj), Ana Ištuk ( junior.repr. Zagreba), Sonja Svrkola (ŽOK Rudar), Teodora Čavić ( ŽOK Galeb ) i Orsula Štaka (ŽOK Dubrovnik)

Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Makarske, uz sponzore Hotele Bluesun Tučepi, Medora Podgora, Baška voda, Makarska te općina Tučepi.
MEDIJSKI pokrovitelji : Hercegovina.info i Sport Makarska !
Sport Makarska tim!