Želi li BiH Aminu Kajtaz?

amina kajtaz

Na Državnom prvenstvu BiH Amina je postavila dva nova državna rekorda. Odavno je počela pripreme za nastup na Olimpijadi u Tokiju, ali njeno napredovanje bi moglo biti usporeno iz razloga što se gotovo sama financira.

Najbolja bh. plivačica trenutačno trenira u Zagrebu, s obzirom na to da uvjeti u BiH nisu adekvatni za pripremu najboljih plivača. Pri tome, Amina Kajtaz je od Grada Zagreba, točnije gradonačelnika tog grada Milana Bandića, imala plaćen stan za boravak na godinu dana.

Ovaj dogovor je nedavno istekao, pa se bh. rekorderka mora sama snalaziti za plaćanje. Vrata državnih institucija Amini Kajtaz nitko ne želi otvoriti i žalosno je što se jedna perspektivna sportašica, kojih u BiH i nema mnogo, mora oglašavati putem medija naglašavajući kako je nastavak njene karijere itekako upitan zbog nedostatka financijskih sredstava.

Rješenje bi bilo otići i nastupati za drugu zemlju, poziva itekako ima, ali Amina Kajtaz se želi natjecati pod zastavom Bosne i Hercegovine, s tim što Bosna i Hercegovina, odnosno ljudi koji mogu pomoći, ne pridaju prevelik značaj njenim nastojanjima da promovira BiH u najboljem mogućem svijetlu.

Amina Kajtaz jedna je od rijetkih bh. sportašica koja ima sportsku perspektivu i da ima približne uvjete kao njeni vršnjaci iz drugih zemalja, pravila bi još bolje rezultate. Pitanje je, želi li Bosna i Hercegovina uopće da se promovira kroz sport i sportaše ili želi natjerati perspektivne plivače, plivačice, džudaše, košarkaše i košarkašice, da potraže sreću pod zastavima drugih zemalja, koji im nude sve moguće uvjete za napredak.

Amina Kajtaz se želi boriti za Bosnu i Hercegovinu, ali Bosna i Hercegovina se mora početi boriti za nju, ali i za ostale, jer malo je kompanija koje su spremne izdvojiti svoj novac i financirati pripreme za Olimpijadu.

Obitelj Kajtaz se bori na sve načine da Amina spremno dočeka Olimpijadu i predstavi BiH na dostojanstven način u Tokiju, gdje očekuje velike rezultate, a u pomoć je priteklo nekoliko sponzora, koji još od ranije podržavaju sport, što je nažalost kap vode u bazenu.