FOTO  Završen Međunarodni juniorski turnir '2nd M.Open18&U 2018'

teniski turnir, tenis klub mostar, tenis
Turnir je počeo u nedjelju 09.09.2018 godine. Rang turnira je 5 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine.

Kvalifikacije su se igrale dva dana i to nedjelja i ponedjeljak, 09 i 10 rujna a glavni turnir je počeo u utorak 11 rujna i trajao je šest dana. U kvalifikacijama je sudjelovalo 29 juniora i 16 juniorki, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir.

U glavnom turniru su nastupili:
- Muška konkurencija 32 igrača (10 zemalja)
- Ženska konkurencija 32 (11 zemalja)

Igrači i igračice su došli iz sljedećih zemalja: BiH, CRO, SLO, SRB, SVK, RUS, POL, AUT, ROU,GER, DEN,GBR,NED,ISR,IRL (ukupno 15 ).

Najviše sudionika je bilo iz Hrvatske i to 21, i iz naše zemlje 12, u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je Srbija sa 9. pa dalje, ostale zemlje.

Format turnira je bio na kosturu :muški 32 / ženski 32 .U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije.

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se, Janoš Fekete iz Slovačke i Jan Kupčić iz Slovenije. Slavio je JANOŠ FEKETE rezultatom: 76(3); 61.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se Marina Pavković i Tara Wurth, obe iz Hrvatske . Pobijedila je TARA WURTH rezultatom: 6/3;6/0.

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se parovi : Janoš Fekete(SVK) i Jan Kupčić (SLO), sa Marko Andrejić i Stephan Kortenhof iz Austrije. Slavili su Andrejić i Kortenhof rezultatom : 64; 64.
U ženskoj konkurenciji parova u finalu su igrale: Marina Pavković i Neli Šunjić iz Hrvatske protiv .Sare Suchankove i Radke Zelnickove iz Slovačke. Pobijedile su slovakinje Suchankova i Zelnickova rezultatom : 62; 63.

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: pobjedniku 30 bodova, finalisti 18, polufinalisti 9,červrtfinalisti 5, i 2 boda će dobiti oni koji prođu u drugo kolo a oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova.