FOTO  Za vikend Sarajevu održan međunarodni turnir u backgammonu

tavla, Sarajevo

U petak 5.5.2017 u gradskoj vijećnici je održan promotivni prijateljski susret backgammon reprezentacija BIH I Hrvatske . Iako je susret bio prijateljski nije nedostajalo uzbuđenja .Mečevi su igrani do 13 poena ,a pobijedila je reprezentacija Hrvatske rezuliatom 4-3.Treba naglasit da je reprezentacija Hrvatske u zadnje dvije godine jednom bila prvak i jednom treća u Evropi .Pobijednika ovog meča su odlučile nijanse .Nakon susreta druženje je nastavljeno u restoranu Brodway.

Drugi dan održan je III međunarodni turnir beckgammon Sarajevo open 2017 .Na ovom turniru pored registrovani igrača iz BiH nastupili su igrači backgammona iz Hrvatske,Srbije,Austrije,Njemačke i USA. Turnir je igran u 7kola ,a mečevi do 7 poena .Pobijednik ovog turnira je bio Mostarac Edin Spahić .Drugo mjesto je Rusmir Jamaković- Jablanica i treći je bio Erduan Jablaničanin -Srbija .Najbolja igračica ovog turnira je Rabija Hukelić Tk Vratnik.Svi prvoplasirani igrači su pored plaketa i pehara dobili i novčane nagrade.

U nedelju je igrana tradicinalna tavla .Ovaj turnir je bio otvorenog tipa za sve građane.Pobijednik ovog turnira je Nedžad Imamović.

Tavla klub Vratnik se zahvalio svim sponzorima i učesnicima turnira na lijepom i ugodnom druženju. Na kraju turnira predsjenik tavla sveza BIH Osman Traljo se zahvalio TK Vratnik na dobroj organizaciji i najavio novo međunarodno druženje backagammon igrača u Neumu od 2-4.6.u organizaciji TK Zrinjski