WTA Doha: Mirjana Lučić-Baroni pobjedila Pavljučenkovu

Mirjana Lučić, WTA Doha, katar, tenis, Mirjana Lučić-Baroni, Lučić Baroni , US Open, tenis, venus williams, tenis, Mirjana Lučić-Baroni, Mirjana Lučić-Baroni i, WTA Strasbourg , tenis, Mirjana Lučić-Baroni, US Open, Mirjana Lučić-Baroni, Australian Open, tenis, Mirjana Lučić-Baroni i, Australian Open, tenis, tenisačica, Mirjana Lučić-Baroni i, Mirjana Lučić-Baroni, tenisačica, Mirjana Lučić-Baroni, Mirjana Lučić
Kvalifikantica i 115. tenisačica svijeta Mirjana Lučić-Baroni iznenadila je osvajačicu prošlotjednog WTA turnira u Parizu te za sat i 15 minuta prošla u osminu finala 2.440.070 dolara vrijednog turnira iz serije Premier 5 u katarskom glavnom gradu.

Iako je u prvom setu kod rezultata 2:2 Pavljučenkova napravila break, Hrvatica ga je odmah vratila i preuzela inicijativu u susretu. Kod rezultata 5:4 iskoristila je drugu set-loptu na servis protivnice i povela 1:0 u setovima.

Ruska tenisačica u drugom je setu potpuno pala, servis je gubila kod rezultata 1:2 i 1:4, a našoj je predstavnici uzela samo pet poena.

U osmini finala Lučić-Baroni čeka pobjednicu dvoboja između Poljakinje Agnieszke Radwanske i Rumunjke Sorane Cirstee.

Do nastupa u Dohi Lučić-Baron nastupila je ove godine na tri turnira i na sva tri je ispala u prvom kolu. Pavljučenkova je njezin najveći skalp još od Wimbledona 2012. godine, kada je svladala tada devetu na svijetu Marion Bartoli.

hrt.hr